Genel

Fetö lideri talimatıyla Bank Asyaya 7 Milyon yatıran işadamı aranıyor

Fetö lideri talimatıyla Bank Asyaya 7 Milyon yatıran işadamı aranıyor FETÖ lideri Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin TL yatırdıkları iddia edilen İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği’nin yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir bilgiye ulaşıldı. Fetö lideri talimatıyla Bank Asyaya 7 Milyon yatıran işadamı aranıyor detaylar haberimizde…

Fetö lideri talimatıyla Bank Asyaya 7 Milyon yatıran işadamı aranıyor

Elvan Gıda’dan açıklama yapıldı

Konu ile ilgili Elvan Gıda’dan yapılan açıklamada ise yakalama kararından haberlerinin olmadığı kaydedildi. Açıklamada “Pazartesi günü itibariyle bildiklerimizi savcılıkla paylaşacağız” denildi.

Birlik paraları Bank Asyaya yatırmış…

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce 3 milyon 600 bin, 17 Haziran 2014’te ise birliğin alt birimi olan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu’nca 3 milyon 800 bin lira yatırıldığı belirlendi.

8 Kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Bu kapsamda, birlik ve grup hesapları üzerinden Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin liranın 2 seferde aktarılmasıyla ilgili, aralarında birliğin eski yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

“Anılan soruşturma 2016 yılına ait”

Elvan Gıda’nın sahibi Hidayet Kadiroğlu hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre savcılık 12 Şubat’ta Kadiroğlu hakkında yakalama kararı çıkardı. Öte yandan edinilen bilgilere göre anılan soruşturma 2016 yılına ait. Yürütülen soruşturma ise 2016/148136 numarasını taşıyor.

“Yakalama kararından haberdar değiliz”

“Konu ile ilgili şirketten yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Yakalama kararından haberdar değiliz, bize böyle bir tebligat yapılmadı. Tebligat yapılsa ve davet edilseydi bütün bildiklerini savcılığa anlatırdı.”

“Savcılıktan herhangi bir geri dönüş veya çağrı olmadı”

“Öncesinde farklı tarihlerde savcılığa müracaat ederek var ise hakkında bir işlem, beyan vermeye hazır olduğunu bildirdi. Ancak herhangi bir geri dönüş veya çağrı olmadı.”

“Pazartesi günü itibariyle bildiklerimizi savcılıkla paylaşacağız”

“Basından öğrendiğimiz kadarıyla bir dönem başkan yardımcısı olarak görev aldığı Hububat Birliği ile ilgili yürütülen tahkikatta gözaltı kararı olduğu yönünde bir değerlendirme var. Biz bunu teyit edeceğiz ve pazartesi günü itibariyle bildiklerimizi savcılıkla paylaşacağız”

Kaynak: Hürriyet

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica