Siyaset

Fetönün bir numaralı siyasi ayağı o zattır

Fetönün bir numaralı siyasi ayağı o zattır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL’i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez söylüyorum. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum” dedi. Fetönün bir numaralı siyasi ayağı o zattır detaylar haberimizde…

Fetönün bir numaralı siyasi ayağı o zattır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

“Sanatçı olmak kadar zor bir şey yoktur. Herkes sanatçı olamaz. Biraz da Allah vergisidir. Özel eğitim almak, özel çalışmak gerekiyor. Dünyanın bütün demokrasilerinde sanata ve sanatçıya önem verilir. Onlar da yeri zamanı gelince beste yapmışlardır, şiir yazmışlardır.”

“Sanatçı hiç kimsenin kulu ve kölesi değildir. Sanatçı özgürdür, herkes eleştirir yeri geldiğinde. O nedenle bütün sanatçılarımızı CHP olarak yürekten kutluyorum. Oyunlarının yasaklandığını biliyorum. Az kaldı 2019’a, az kaldı kadınların devrimine.”

“Kadınlardan korkuyorlar, her türlü numarayı çekiyorlar, kanunlarla oynuyorlar”

“20 Temmuz darbecilerine en büyük darbeyi bu ülkenin kadınları vuracak. Kadınlardan korkuyorlar, her türlü numarayı çekiyorlar, kanunlarla oynuyorlar. Medya ile oynuyorlar, bütün medyayı ele geçirmek istiyorlar. Ne yaparsanız yapın hangi medyayı ele geçirirseniz geçirin 2019’da bu ülkenin kadınları sizleri sandığa gömecek.”

“Zonguldak’ın zenginliği aslında Türkiye’nin zenginliğidir. Gazi Mustafa Kemal bunu bildiğ için 1921’de orada çalışan işçiler için 114. sayılı iş kanunu çıkarıyor. İzmit işgal altındayken 115. sayılı iş kanunu çıkarılıyor. Türkiye’nin ilk sosyal güvenlik yasası Zonguldak işçileri için kabul edilmiştir. O yasaları çıkaranları, el kaldıranları rahmetle anıyoruz. Savaş bütün hızıyla devam ediyordu aslında.”

“Şehitler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir”

“Şehitler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir. Şehitler, şehit yakınları, gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainleridir. Şehit şehittir. Şehidin sağcısı solcusu mu olur? Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. Maden şehitleri için de aynı ayrımcılığı yaptılar. 2003-2014 arasında hayatını kaybeden madenciler için özel kanun getirdiler. Peki, 2003’ten önce hayatını kaybedenler, onlar sayılmayacaklar. Neden yapıyorlar? Emin olun, ben anlamakta zorlanıyorum. İnsan bizim insanımız, ölen de bizim insanımız niye ayrım yapıyorsunuz? Her seçim öncesi Zonguldak’a gidiyorlar, oyları alıyorlar sonra uyutuyorlar. Zonguldak’a da Soma’ya da sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. Bunlara oy verdiğiniz andan itibaren sizi kullanırlar.”

“FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır”

OHAL’e ilişkin Kılıçdaroğlu, “Niye hala OHAL var? Ben söyleyeyim; FETÖ’nün siyasi ayağnı ortaya çıkarmamak için ve bu konuda milelt konuşmasın diye OHAL’i sürdürüyorlar. FETÖ’nün sanayici, baklavacı, işçi, ayağını çıkardılar. Siyasi ayağı yok. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Sen, devletin bütün sırlarını, kozmik odayı FETÖ’ya açacaksın, sonra kalkıp ‘ne istedin de vermedik’ diyeceksin. Siyasi ayağı sensin arkadaş. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazlardan biri düştü diğeri tel üstünde hala oynuyor” açıklamasında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica