Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Fidancı: “Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası istemiyoruz”

Fidancı: “Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası istemiyoruz” … Fidancı, “Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde kanser, alerji, astım, KOAH, kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor” dedi. detaylar haberimizde…

Fidancı: “Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası istemiyoruz”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği yönetimi ve üyeleri Sülfürik Asit Fabrikası projesini şiddetle eleştirdi

Derneklerinin 2014 yılından bu yana Körfez ilçesi, Tütünçiftlik sahilinde ve özellikle çevre konusunda çalışan bir dernek olduğunu söyleyen Başkan Yaprak Fidancı, yönetim ve üyeler adına açıklama yaptı.

Fidancı hastalıklara dikkat çekti

Başkan Yaprak Fidancı yaptığı açıklamasında; “İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir de Sülfürik Asit Fabrikası eklenmek istenmektedir. Bizler sanayinin çevresel etkilerini birebir, üstelik çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde kanser, alerji, astım, KOAH, kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor. Hammaddesi, üretimi sırasında ve baca emisyonları, çok küçük partiküllerine bile maruz kalınması halinde ise bu hastalıkların başlamasına, mevcutsa kötüleşmesine sebep olmaktadır” dedi.

“Şehrimizi yönetenler sorumluluk almalı”

Fidancı, “Sülfürik asit, geniş alanda türlü olumsuz çevresel etkiye sahip, en saldırgan, korozif (aşındırıcı) kimyasallardan biridir. Gelecekte, geri dönülemez olumsuz etkilerini şehrimizde tüm unsurlarıyla göstereceği açıktır. Bu projeye evet demek nesillerimize, dahası insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır. Şehrimizi yönetenler derhal sorumluluk almalı, henüz bu aşamada projeye HAYIR demelidir” ifadelerini kullandı.

“Siyasileri, STK’ları, muhtarları imzacı olmaya çağırıyoruz”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, “Biz dernek olarak, 21 Nisan 2021, ÇARŞAMBA günü Saat 11.00’de Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Düğün Salonu’nda (Ağadere Cd. bitimi Sabit Pazar) yapılacak, halkın katılımı toplantısında olacağız, proje dosyasına dair tespitlerimizi paylaşacak, neden hayır dediğimizi orada dile getireceğiz. Tüm hemşeri, STK, muhtar ve siyasilerimizi yapılacak bu toplantıya katılmaya, dernek olarak hazırladığımız itiraz dilekçesine imzacı olmaya davet ediyoruz. Daha önce birlik olduk, İlimtepe’ ye çöp fabrikasını yaptırmadık. Yine birlik olalım, Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası yaptırmayalım” çağrısında bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica