İGF

Firmalara ‘kriz senaryosu’ tavsiyesi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin eğitiminde, stratejik kurumsal iletişimin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Firmaların krizlere yönelik senaryo oluşturulması gerektiği belirtildi.

BURSA (İGFA) – Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), inovasyon kültürünü oluşturmak ve yeni girişimleri ekonomiye kazandırmak amacıyla Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimlerine devam ediyor. Program Koordinatörü Ufuk Batum; konuk konuşmacı olarak etkinlikte Time PR Ajansı Kurucusu ve Başkanı Sevda Solak’ı ağırladı. Ufuk Batum da kurumların değer üretirken bir şeyleri akıllıca yapmak adına iletişimin çok önemli olduğunu vurguladı.

‘BÜYÜK RESMİ GÖRÜN’

Kurumsal iletişimin nasıl olması gerektiğini anlatan Sevda Solak, “İletişimde en tepedeki yöneticiyle aranızda hiç kimse olmamalı. Olabildiğince mesajları birlikte tasarlayıp birlikte yönetebilmelisiniz. Burada işletmenin büyük resmini görmek çok değerli.  Eğer kurumun iş ve pazar hedefleriyle konuşan çözümler üretiyorsunuz kurumun en değerli çalışanları haline sizler gelebilirsiniz. Bir kurum hedef kitleleriyle konuşmadığı zaman ne yaptığını kimse bilmiyor. Kurumun ışıldayabilmesi, güçlü bir marka olabilmesi, değerlerini kurumu ile yansıtabilmesi, gündemi yönetebilmesi ve gündemi lehine çevirebilmesi için kurumsal iletişimin tepe yönetimle birlikte hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 ‘SESSİZLİK, TEHLİKELİ OLABİLİR’

Kurumlar için kriz iletişiminin ve yönetiminin çok kritik bir konu olduğunu da vurgulayan Solak, “Her kriz, tek başına bir kitaba bağlı gitmiyor. Her krizin kendi içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor. Kurumların bazı kriz dönemlerinde iletişimini kesip tek bir mesaj vermesi gerekebilir. Bazen de kriz anlarında iyi tasarlanmış, kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar dizayn etmek doğru olabilir. Ama her kurumun kriz senaryolarını hazırlaması gerekiyor. Özellikle bazı olayların medyaya yansıması hayati önem taşıyor. Doğru bir basın açıklamasıyla kamuoyunun o yükselen nabzını düşürmek gerekiyor. Eğer siz konuşmazsanız başkaları sizin adınıza konuşur ve kriz daha da içinden çıkılamaz hale dönüşebilir. Bazen sessiz kalmak iyi olabilir ama tehlike de yaratabilir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica