Bilim-Teknoloji

Fransa Büyükelçiliği 51 Türk öğrenciye burs veriyor

Fransa Büyükelçiliği 51 Türk öğrenciye burs veriyor. Fransa yükseköğretimde Avrupa’nın lider ülkelerinden biri. Fransa Büyükelçiliği 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 51 Türk öğrenciye burs veriyor. Ayrıca doktora, genç araştırmacı ve araştırmacı kategorilerinde 21 aday burs almaya hak kazandı. Avrupanın Eğitimde lider ülkelerinden Fransa’nın ülkmizdeki Fransa Büyükelçiliği 51 Türk öğrenciye burs veriyor.

Fransa Büyükelçiliği 51 Türk öğrenciye burs veriyor

Fransa Büyükelçiliği Türk üniversite öğrencilerine 2017-2018 eğitim dönemi için toplam 51 burs veriyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ortak burs programı dahilinde 15; Master FLE programı dahilinde 5; Copernic programı dahilinde 2; Sıtkı Koçman Vakfı ile ortak burs programı dahilinde 2; Eiffel programı dahilinde 13; Renault Vakfı programı dahilinde 4 burs Türk öğrencilere tahsis edildi. 2016’ya göre burslar yüzde 31 oranında arttı. 2017-2018 eğitim yılı için sağlanan bursların ayrıntılarıysa şöyle:

Fransa Büyükelçiliği – TEV ortak burs programı:

Başvuran 25 adaydan 15’ine mükemmel dil seviyeleri, akademik kariyerlerinin tutarlılığı ve profesyonel projeleri nedeniyle burs verildi. Bursiyerler uluslararası ilişkiler, hukuk, siyaset bilimleri, dilbilimleri, sosyoloji, edebiyat, müzikoloji ve mühendislik alanlarında eğitimlerine Fransa’da devam edecek ve 1 Eylülden itibaren 10 ay boyunca ayda 760 Avro burs alacak.

Fransa Büyükelçiliği – Galatasaray Üniversitesi ortak burs programı
Bursiyerler edebiyat, felsefe, sosyoloji, gazetecilik, işletme ve ekonomi, uluslararası ilişkiler, endüstriyel mühendislik, bilgisayar mühendisliği ve matematik alanlarında eğitim alacak. 1 Eylül’den itibaren öğrencilere 10 ay boyunca ayda 760 Avro burs sağlanacak.

Copernic Programı:

Copernic burs programı yönetiminin 12 aydan kısa süreli bursiyer kabul etmemesi nedeniyle bir öğrenci 1 Ekim’den itibaren ayda 760 Avro burs alacak ve kalan kaynak ile bir diğer bursiyerin sosyal sigortası ödenecek ve staj yapması sağlanacak.

Fransa Büyükelçiliği ile Sıtkı Koçman Vakfı ve Muğla üniversitesi ortak burs programı.

2013’ten bu yana devam eden jeoloji ve madencilik konulu burs programı bünyesinde iki bursiyer Poitiers Üniversitesi’nde hidroloji alanında yüksek lisans yapacak. Öğrenciler 10 ay boyunca ayda 760 Avro burs alacak.

Fransa Büyükelçiliği – Master FLE burs programı:

Ankara Üniversitesi’nden iki öğrenci eğitimlerine Strazburg Üniversitesi’nde devam edecek. Önümüzdeki eğitim yılının başından itibaren 10 ay boyunca ayda 760 Avro burs verilecek.

Fransa Büyükelçiliği – Eiffeil Programı

Kabul edilen 13 bursiyerden 6’sı ekonomi-işletme ve 7’si siyasal bilimler alanlarında eğitim alacak.

Fransa BüyükelçiliğiRenault Vakfı programı:

Program dahilinde Galatasaray Üniversitesi’nden 4 öğrenci yüksek lisans yapacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica