İGF

Frutti Extra Bursaspor son nefeste

ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Frutti Extra Bursaspor ile Semt77 Yalovaspor’un maçı nefesleri keserken, kazanan son saniyede ev sahibi ekip oldu.

BURSA (İGFA) – ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk hafta karşılaşmasında Frutti Extra Bursaspor ile Semt77 Yalovaspor, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda mücadele etti. 

Baştan sona çekişmeli geçen maçın ilk periyodunda ligin yeni takımı Semt77 Yalovaspor etkili bir oyun sergiledi. Her iki ekip de hücumda üretken bir görüntü ile maça başlarken, yüksek skorlarda geçen ilk periyodu ev sahibi 27-25 önde tamamladı. Onuralp Bitim ve Allerik Freeman’ın oyuna ağırlık koyması ile kolay sayılar bulan Bursa ekibi, savunmada ise Jones-Williams ikilisini durduramayınca oyun dengede devam etti. Yalova temsilcisi, soyunma odasına 51-48’lik üstünlükle gitti.

İlk yarıda görülen karşılıklı sayılar, üçüncü periyotta da devam etti. Oyunun daha sertleştiği bu bölümlerde oyuncular sayılar bulmakta zorlandı. Bursa temsilcisine Freeman ve Hayes, hücumdaki üretkenlikleriyle avantaj sağlarken; Yalova ekibi ise deneyimli oyuncusu Can Altıntığ’ın ceza atışlarıyla oyunu dengede tuttu. Final periyoduna ise 65-65’lik eşitlikle girildi.

Mücadeledeki heyecan, son periyotta da sürerken; skor avantajını sağlayan Frutti Extra Bursaspor, farkı yükseltme fırsatlarını değerlendiremedi. Mücadelenin 37. dakikası 75-75’lik eşitlikle geride kaldı. Ancak önce Williams, sonra Lee ile sayılar bulan Yalova ekibi, bir anda skoru 80-75’e getirdi. Ev sahibi sonraki anlarda ev sahibi Dudzinski ve Freeman ile sayılar bulurken, son dakikaya 83-82 konuk ekibin üstünlüğünde girildi.

Seyircisinin de desteğini arkasına alan Frutti Extra Bursaspor, Freeman’ın yıldızlaştığı anlarda skor avantajını yeniden eline alarak karşılaşmayı 86-85 kazandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica