Genel

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı geçici olarak kapatıldı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı geçici olarak kapatıldı Adana Valiliği, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, vakfın geçici olarak faaliyetten men edildiği belirtildi. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı geçici olarak kapatıldı detaylar haberimizde…

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı geçici olarak kapatıldı

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik soruşturma nedeniyle, vakıf geçici olarak faaliyetten men edildi.

Tüm şube ve temsilciliklerinin faaliyetlerine son verildi

Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen, 2016/47740 sayılı soruşturma kapsamında; Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de görüşleri doğrultusunda; Anayasa’nın 33. ve Türk Medeni Kanunu’nun 115. maddesi gereğince Adana İlinde bulunan ‘Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’ ile tüm şube ve temsilcilikleri; İçişleri Bakanlığı’nın 31.01.2018 tarihli olurları ile geçici olarak faaliyetten men edilmiştir” denildi.

Furkan Vakfı’na operasyon: 21 gözaltı

Adana’da polis ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na baskın düzenledi. Vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerinde arama yapan polis ekipleri aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı. Valilik operasyon nedeniyle kentte her türlü protesto eylemini yasakladı.

Gerekçe ‘Afrin’ paylaşımları

Aynı binada ‘sistem odası’ olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi.

Gözaltına alınanların Afrin operasyonuna ilişkin “olumsuz paylaşımlar yapmak” ve “terörü övücü propaganda faaliyetleri yürütmek”le suçlandıkları belirtildi.

Valilik gösterileri yasakladı

Gözaltına alınanların yakınları emniyet önünde toplanırken, Adana Valiliği, kentte gösteri yapılmasını yasakladı. Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında ve bu vakıf ile irtibatlı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda, umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanun’unun 11/C maddesine göre ‘huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması’ amacıyla 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanun’unun 17’nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda Valilik makamının onayı ile yasaklanmıştır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica