Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Gastro İzmit Festivali için İzmitliler gün sayıyor

İzmit Belediyesi ve UGEF derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği yarışma 21- 25 Ekim tarihleri arasında Yahya Kaptan Gülümse Cafe’de başlayacak.

Gastro İzmit Festivali için İzmitliler gün sayıyor … Hürriyet; “Gülümse Cafe’yi, sosyal ve kültürel hizmeti vermesi için faaliyete geçirdik, özellikle ev hanımlarını bu yarışmaya bekliyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Gastro İzmit Festivali için İzmitliler gün sayıyor

İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde 5 gün sürecek olan Gastro İzmit Festivali için basın toplantısı yapıldı

İzmit Belediyesi’nde yapılan basın toplantısında 21 Ekim Çarşamba günü saat 13:00 ‘te Merkez Bankası’ndan başlayacak olan kortej ile organizasyona start verileceği, saat 15:00’te Yahyakaptan Gülümse Cafe’de protokol konuşmalarının ardından yarışmanın başlayacağı belirtildi.

Basın toplantısında yarışma ile ilgili şu bilgiler aktarıldı: Ev hanımları kategorisi, engelliler kategorisi, gençler kategorisi ve tatlı kategorilerinde yarışmalar olacak. Ayrıca Samsun’dan gelen tatlı ustası şef, pişmaniye üzerinde değişik bir çalışma yaparak görsel şov yapacak. İzmit Belediyesi ve UGEF derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği yarışma 21- 25 Ekim tarihleri arasında Yahya Kaptan Gülümse Cafe’de başlayacak.

Düzenlenecek olan Gastro İzmit Festivali ile Türkiye ve İzmit’e özel tatlar ve yemekler tanıtılacak. Gastro İzmit Festivali’nde ayrıca dünyanın en büyük simidi için başvuru yapılacak. Azerbaycan’dan, Amerika’dan ve 81 ilimizden, alanında uzman toplam 200 aşçı festivalde yer alacak. Basın açıklamasında Hürriyet, basın mensuplarına Gastro İzmit hakkında bilgi verdi.

Basın açıklamasına İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı Nurettin Bulut, Uluslararası Gastronomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan, Türkiye Gaziantep Dernekleri Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, Federasyon Başkan Yardımcısı Tayfun Gündüz, Federasyon Marmara Bölge Başkanı Adnan Gültekin ve Federasyon Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Fevzi Öner katıldı.

GÜLÜMSE CAFE’DE İLK ETKİNLİK

Başkan Hürriyet, “UGEF derneğimiz ile Gastro İzmit adı altında yemek Festivali düzenlemeye karar verdik. Yemek yarışmasına ev sahipliği yapacağımızdan dolayı mutluyum. Bu yarışma ile İzmit’imizin simidini, Mancarlı pidemizi tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Ayrıca bu program, Gülümse Cafe’de yapacağımız ilk etkinlik olacak. Gülümse Cafe’yi, sosyal ve kültürel hizmeti vermesi için faaliyete geçirdik, özellikle ev hanımlarını bu yarışmaya bekliyoruz” dedi.

“İZMİT SİMİDİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Uluslararası Gastronomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan, “İlk gün yapılacak olan yarışma ev hanımlarına özel olacak tüm ev hanımlarına yarışmamızı bekliyoruz Her yarışma sonrası kazananlara ödül ve hediyeleri takdim edilecek. Yarışmada ilk gün ekmek israfını önlemek için bayat ekmek temalı bir yarışma düzenledik. İki gün Türk mutfağı yemek yarışması olacak, üç gün ise taze makarna yarışması yapacağız. Organizasyonumuzun son gününde ise tatlı yarışmasıyla festivali kapatacağız. Festivalimize tüm Türkiye’den ve dünyadan çok kıymetli başarılı ve nitelikli aşçı jüri üyelerimiz yer alacak. Ayrıca dünyanın en büyük simidini yapmak için çalışma başlattık. İnşallah Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğiz. Böylelikle hizmetimizi ve İzmit’in sembolü simidimizi de tüm dünyaya tanıtmış olacağız” diye konuştu.

“GÜZEL BİR ETKİNLİK İZMİT’İ BEKLİYOR”

Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut da, “Mutfak denince Gaziantep hep ön planda oldu, Gaziantep olarak yıllarca böyle organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Gastro İzmit bizim için her yönden önemli bir organizasyon. İzmit’te yaşayan biri olarak kültürel değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Güzel bir etkinlik İzmit’i bekliyor. Biz de İzmit halkını festivalimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica