İGF

Gaziantep’te bol teşvikli sözleşme!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, personellerini teşvik ve sağlıklı yaşamı için Türkiye’ye örnek olacak kararlar aldı. Gaziantep’te sigarayı bırakan personel 5 gün fazladan izin alacağı gibi, bisikletle işe geldiğinde de maaşına aylık 50 lira daha fazla yatacak.

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teşvik edici toplu iş sözleşmesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Şahin, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Öz Güven-Sen Sendikası ile belediye bünyesinde hizmet veren GAZİAĞAÇ, GAZİBEL, GAZİKÜLTÜR ve Gazi Danışmanlık’a bağlı şirket personelleri için yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde işçinin sağlığını düşünerek sigarayı bırakan veya içmeyen işçilere yıllık 5 gün daha fazla izin kullanma imkanı verildiğini, belediyeye araç ile değil bisikletle gelen çalışanlara ise aylık 50 lira daha fazla yatırıldığını söyledi. Başkan Şahin, meclis üyelerinin fikir ve önerilere açık olduğunu, uygulamanın kapsamının daha da geliştirilebileceğini kaydetti.

ŞAHİN: ALDIĞIMIZ KARARLAR İŞÇİLERİMİZİN SAĞLIKLI YAŞAMASI İÇİN

Başkan Şahin, mecliste yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi’nin bir aile olduğunu vurguladı. Sigara bırakana 5 gün izin verilmesi, bisikletle belediyeye geliyorsa ona aylık 50 TL fazladan para verilmesine yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandığını kaydeden Başkan Şahin, “Bunu da daha çok çoğaltabilir, sizden gelecek öneriler doğrultusunda bu çalışmayı güçlendirebiliriz. Bu uygulamadan muradımız işçimizin sağlığı, sağlıklı yaşaması. Aldığımız kararların bunu güçlendirmeye yönelik olmasını istedik” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica