İGF

Gaziantep’te can dostlarına mama desteği devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında da sokakta yaşayan can dostlarının tedavi ve bakımları için yoğun mesai harcayarak 6 bin 728 sokak hayvanının aşılanması, kısırlaştırılmasıyla hastalıklarının tedavisini yaptı, 3 bin 210 hayvanı sahiplendirdi.

GAZİANTEP (İGFA)- “Hayvan Dostu Şehir” için örnek proje ve uygulamalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da sokakta yaşayan canlar için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ekipleri, geçen 1 yıllık sürede 6 bin 728 sokak hayvanını toplayarak aşılamalarını yaptı, ihtiyaç duyulan tedavilerini gerçekleştirdi, iç dış parazitlerden arındırıp cip yerleştirerek bakımını üstlendi. Büyükşehir ekipleri ayrıca 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ardından 3 bin 210 hayvanı sahiplendirdi, tedavi ve bakım süreci biten diğer hayvanları alınan noktalara geri bıraktı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi her ay sokaktaki canlar için şehrin muhtelif noktalarında oluşturulan 200 besleme noktasına ve barınakta 7 ton mamayı can dostlarının beslenmesi için bırakırken, sivil toplum örgütlerine ayda 4 buçuk ton mama desteğini aralıksız sürdürüyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica