İGF

Gaziantep’te Opera ve Bale Festivali ile üçüncü buluşma

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi destekleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 3’üncü Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali Akdeniz Esintileri konseri ile başladı.

GAZİANTEP (İGFA) – “Kültür Şehri Gaziantep” hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği destekleri sürdürüyor.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nin ilk gününde Orkestra Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın verdiği “Akdeniz Esintileri” konseri düzenlendi.

Hazırlanan zengin repertuvarla seyirci karşısında çıkan orkestra, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Solistler Soprano Funda Uyanık ve Tenor Cenk Bıyık Akdeniz ülkelerinin sevilen yerli, yabancı şarkıları, tangolar ve türkülerini seslendirdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve ücretsiz olan etkinliğin sonunda orkestra tarafından sürpriz yapılarak Gazi şehrin “Bahçalarda Mor Meni” şarkısı izleyicilerle beraber söylendi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica