Ekonomi

GEBKİM Büyükşehir ve Üniversite işbirliği çalıştayı yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün GEBKİM ziyaretinde kendilerine GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ile GEBKİM Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

GEBKİM Büyükşehir ve Üniversite işbirliği çalıştayı yapacak … “Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si konumunu yeni yatırımlarla daha da güçlenen GEBKİM Kimya İhtisas Sanayi-Belediye-Üniversite İşbirliği yapmak üzere ilk adımları attı…” detaylar haberimizde…

GEBKİM Büyükşehir ve Üniversite işbirliği çalıştayı yapacak

GEBKİM’den Sanayi-Belediye-Üniversite İşbirliğigebkim-den-sanayi-belediye-universite-isbirligi

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si konumunu yeni yatırımlarla daha da güçlenen GEBKİM Kimya İhtisas Sanayi-Belediye-Üniversite İşbirliği yapmak üzere ilk adımları attı.

GEBKİM OSB ve GEBKİM Vakfı’nın hayata geçirdiği projeler takdir toplamaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, GEBKİM OSB’ye gerçekleştirdikleri ziyarette GEBKİM Yöneticilerinden firmalar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Ziyaret sırasında Kocaeli’ne değer katacak yeni projeler için işbirliği imkanları da gündeme geldi.

gebkimPOLİN SU PARKLARI ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün GEBKİM ziyaretinde kendilerine GEBKİM Kimya İhtisas OSB ve GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ile GEBKİM Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de faaliyet gösteren firmalar, yürütülen çalışmalar ve yeni yatırımlar hakkında bilgiler aldılar. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından heyet, GEBKİM OSB’den dünyanın pek çok ülkesine gerçekleştirdiği ihracat ve üstlendiği önemli projelerle öne çıkan Polin Su Parkları üretim tesisini gezdi. GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi de olan Polin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Pakiş, eğlence parkları sektörüne yönelik olarak sundukları hizmetler, Ar-Ge çalışmaları ve faaliyetlerini anlattı.

GEBKİM VAKFI, EĞİTİM PROJELERİNE LİDERLİK EDİYOR…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, daha sonra GEBKİM Vakfı tarafından Kocaeli’ne kazandırılan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler. GEBKİM Vakfı Başkanı Vefa İbrahim Aracı, eğitime özel önem verdiklerini ve kimya sektörüne örnek bir okul kazandırmanın gururunu taşıdıklarını vurguladı. Okul hakkında bilgiler aktaran GEBKİM MTAL Müdürü Hakan Çelik ise yürütülen projeler ve hedeflerden bahsetti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, GEBKİM MTAL’den övgüyle söz ettiler ve beğenilerini dile getirdiler.

“GEBKİM ANAOKULU’NUN İNŞASI DEVAM EDİYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ziyareti sırasında “Burada bir başarı hikayesi yazılmış” dediği GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mesleki eğitime getirdiği yenilikçi vizyon, bünyesinde yer alan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi, 12 adet kimya ve endüstriyel otomasyon laboratuvarlarının yanında öğrencilerine sunduğu imkanlar, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik projeleri ile Kocaeli’nin en çok tercih edilen okulları arasında sıralanıyor. GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı tarafından desteklenen GEBKİM MTAL, hedefini sadece Türkiye değil Avrupa’nın en iyi mesleki eğitim veren okulları arasına girmek olarak belirlemiş durumda. GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı aynı zamanda Dilovası’nda 120 çocuğun eğitim göreceği GEBKİM Anaokulu’nun inşasına da devam ediyor.

“GEBKİM’DEN KOCAELİ’NE ÖZEL BİR PROJE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün ziyareti sırasında yapılan görüşmelerde; GEBKİM Kimya İhtisas OSB, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile ortak projelerin hayata geçirilmesi önemli gündem başlıklarından birini oluşturdu. Kocaeli halkının yararına birlikte yapılabilecek projeler konusunda GEBKİM, GEBKİM OSB firmaları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi temsilcilerinin katılacağı bir Çalıştay-Arama Toplantısı yapılmasına karar verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, GEBKİM’den Kocaeli’ne özel bir proje çıkacağına inandığını belirtti.

GEBKİM Kimya İhtisas OSB ile Kocaeli Üniversitesi arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hedefler de ziyaret sırasında dile getirildi. GEBKİM OSB Yönetimi ve GEBKİM firmaları, gerek üniversite-sanayi işbirliğinin ileriye taşınması gerekse mesleki gelişime katkı sağlamak amacıyla Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine tüm imkanlarını seferber edecek.

“ÜNİVERSİTEMİZLE İLETİŞİMİMİZİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM’in katma değerli üretim, ihracat, istihdam, Ar-Ge yatırımları ve inovatif ürünlerle Kocaeli’nin sanayi ekosistemine değer kattığını belirterek, “GEBKİM OSB’deki gelecek vizyonumuz, hedeflerimiz, firmaların dinamik yapısı ve inovatif ürünlerle farklılaşmaya verdikleri önem bizleri yeni hedeflere ulaşma konusunda cesaretlendiriyor. Kocaeli halkına ve ülkemize yeni projeler kazandırmak her zaman gündemimizde. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Sayın Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduk. Bu sayede Sanayi, Belediye ve Üniversite işbirliği ile projeler geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunma imkanı doğdu. Ayrıca üniversitemizle iletişimimizin daha da güçleneceği bir döneme giriyoruz. Firmalarımız sadece sanayi kollarında değil diğer tüm bölümlerde mesleki gelişim konusunda seferber olacaklar. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica