Bilim-Teknoloji

Geleceği kodlayacak gençler yarıştı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Code is Loading Projesi kapsamında Bursa İnovasyon Merkezi’nin düzenlediği Kodlama Yarışmasına (KODFEST) BEBKA ev sahipliği yaptı.

BURSA (İGFA) – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Bursa İnovasyon Merkezi tarafından gençlerin kodlama yeteneklerini sergileyebilmeleri hedefiyle KODFEST yarışması yapıldı.

BEBKA hizmet binasında gerçekleşen yarışmada öğrencilerin kodlama yeteneklerini sergilemelerine yardımcı olmak, yeni projelerin ortaya çıkmasını sağlamak hedefiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve özel öğretim ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmaya 3'er öğrenciden oluşan, 20'si lise olmak üzere toplam 50 takım katıldı. 

5 ile 8'nci sınıflarda eğitim gören öğrencilere blok kodlama ile oyun tasarımı, 9 ile 12'nci sınıf arasındaki lise öğrencilerine ise geliştirme kartı, devre tasarımı, geliştirme tasarımı ve web tasarımı hazırlamaları istendi. Verilen görevleri 3,5 saatlik gibi bir süre içinde tamamlayan öğrencilere, daha sonra ortaya koydukları çalışmayla ilişkin uzman isimlerden oluşan jüriye sunum gerçekleştirdi.

“GİRİŞİMCİLERİMİZ DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR”

Etkinliğe ilişkin bilgi veren BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin çok önemli bir eşikten geçtiğini söyledi. BEBKA olarak bölgede girişimcilik kültürünün çocuk yaşlardan itibaren yaygınlaştırılmasını çok önemsediklerini ifade eden Durak, bu çerçevede çocuk ve genç girişimcilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürüttüklerini, genç girişimcilere yönelik yazılım ve kodlama eğitimleri düzenlediklerini anlattı.

2019 Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Çocuk Girişimcilik Merkezi”ne destek verdiklerini vurgulayan Durak, bu kapsamda inovatif düşüncelere açık öğrenci ve öğretmenlere proje mentorluğu, girişimci becerileri, dijital tasarım ve kodlama benzeri eğitimler vermeyi planlıyor, bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica