Siyaset

Gençtürk: “birileri yıllarca vatandaşı saltanatlarına sponsor yaptı”

Gençtürk: “birileri yıllarca vatandaşı saltanatlarına sponsor yaptı” … Gençtürk; “Dün bir vatandaş avucuna İŞ – AŞ yazarak intihar etti. İçimiz dağlandı, insanlığımızdan utandık. Aynı saatlerde milyonluk vergi borcu sıfırlanan, devlet ihalesi rekortmeni bir yandaş müteahhit milyon dolarlık yeni özel jetinin siparişini veriyordu” dedi. detaylar haberimizde…

Gençtürk: “birileri yıllarca vatandaşı saltanatlarına sponsor yaptı”

CHP Başkan Vekili Gençtürk; “Biz buna razı değiliz ve bu böyle gitmeyecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkan Vekili Av. Mehmet Nazım Gençtürk, buhrana dönüşen ekonomik krizden çıkış için kendi vatandaşına destek vermeyen ancak rantçıları doyurmaya devam eden iktidar yöneticilerine sert çıktı. Ekonomik buhran sebebi ile önceki akşam bir vatandaşın canına kıydığını da hatırlatan Başkan Vekili Gençtürk, yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“YANDAŞ MÜTEAHHİT MİLYON DOLARLIK YENİ ÖZEL JETİNİN SİPARİŞİNİ VERİYORDU”

“Sen iki kilo patates hesabı yaparken birileri yıllarca vatandaşı saltanatlarına sponsor yaptı. İnsan hakkını onurunu hiçe saydılar. Yokluğa mahkum edip aza tamah ettirdiler.
“Kirletirim” diye ambulansa binmekten çekinen yaralı madencinin hayattaki sindirilmişliğinin üzerinde yükseldiler. Dün bir vatandaş avucuna İŞ – AŞ yazarak intihar etti. İçimiz dağlandı, insanlığımızdan utandık. Aynı saatlerde milyonluk vergi borcu sıfırlanan, devlet ihalesi rekortmeni bir yandaş müteahhit milyon dolarlık yeni özel jetinin siparişini veriyordu.
Kazasız belasız kullansın! Esnaf çaresiz. Göstermelik değil, nitelikli destek bekliyor. Ülkemizde pandemi döneminde kaç esnaf, daha siftah yapamadan düķkanını kapattı ya da kaçı dükkanını hiç açamadı bilinmiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ”Pandemi desteği” olarak başka ülkelere yapılan milyon dolarlık “Hibe” ödemelerini de saray harcamalarının bütçeye maliyetini de biliyoruz çok şükür.

“SABIRLI OL GÜZEL KARDEŞİM”

Sahne sanatçıları ve emekçileri, müzisyenler, usta öğreticiler aylardır işlerini yapamıyorlar, faturalarını ödeyemiyorlar. Müzik aletini satan da var açlıkla mücadele eden de… Neyse ki; biz elektrik faturalarımızı öderken dağıtım şirketleri yöneticilerinin yemesini, içmesini, gezmesini, yatıp kalkmasını ödüyoruz da onlar rahat ediyor! İşçiler asgari ücretten vergi kesilmesin istiyormuş, sağlık çalışanları özveriyle çalışmış ek ödeme haklarıymış, çiftçi perişanmış falan hepsi laf-ı güzaf… Sabırlı ol güzel kardeşim. Üç-dört ayrı yerden maaş alan ayrıcalıklı bürokrat zümremizin, senin maaşından daha fazla sadece huzur hakkı alan atanmışların gözleri doyunca; adrese teslim ihale alıp, şartnamede belirtilmeyen kalemlerin bedelleri fazla fazla ödenen yandaş müteahhitlerin kutuları dolunca elbet sana da sıra gelecek. Biz buna razı değiliz ve bu böyle gitmeyecek!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica