Raporlar

Gergerlioğlu: “Bugün görüşe gelen kadınlardan birine çıplak arama yapmışlar”

Gergerlioğlu: “Bugün görüşe gelen kadınlardan birine çıplak arama yapmışlar” … Gergerlioğlu; “Tüm kamuoyuna sesleniyorum çıplak arama konusunu yarım bırakmayalım. Çıplak arama konusunun üstüne esaslı bir şekilde gidelim ve bu konuyu bitirelim artık” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “Bugün görüşe gelen kadınlardan birine çıplak arama yapmışlar”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun TBMM’de Basın Toplantısı

Bakın nereden gelmiş? “Bugün Silivri 7 No’lu da görüşümüz vardı. Yine görüşe gelen kadınlardan birine çıplak arama yapmışlar.” Bakın biz gündeme getirdiğimizde baskıyla çıplak arama konusunda geri adım atıyorlar, gündem bittiği zaman çıplak aramaya tekrar devam ediyorlar. O zaman bu ne demektir? Bizim sadece gündeme getirmemiz yetmiyor, sıkı bir şekilde gündeme getirip sonuç almamız lazım. Tüm kamuoyuna sesleniyorum çıplak arama konusunu yarım bırakmayalım. Çıplak arama konusunun üstüne esaslı bir şekilde gidelim ve bu konuyu bitirelim artık. Türkiye’de hiçbir insan bakın bana yakın olan bir insan demiyorum, hiçbir insan onursuz bir muameleye uğramasın diyorum. Bu kadar kuşatıcı, bu kadar insan haklarına uygun bir cümle söylüyorum bunu hala daha nasıl bir yerlere çekmeye çalışıyorlar anlamıyorum. Daha bu tüm insanların feryadını nasıl anlamazlıktan gelmeye çalışıyorlar anlayamıyorum.

Osmaniye T Cezaevi’nde 1300 kişi çıplak aramaya maruz kalmıştır.

Bakın çıplak arama ile ilgili bize gelen belgeleri göstermeye devam ediyorum. Ben kesinlikle bu yıl işten yılmayacağımı, boyun eğmeyeceğimi ve çıplak arama konusunun bitirilmesi gerektiğini söylüyorum ve belgelerle de bu konuda mücadele ediyoruz. Bakın bana Osmaniye T Cezaevi’nden bir mahpus belgeler göndermiş. Bu belgelerde bakın neler var! Ramazan Nazlıer. Ramazan Nazlıer’in gönderdiği mektup ve belgeleri şimdi size göstereceğim. Diyor ki: “Çıplak arama iddiası yalan” denildiği için bu kararı size gönderiyorum Ömer bey. Osmaniye T Cezaevi’nde 1300 kişi çıplak aramaya maruz kalmıştır. Bu kararların bir nüshasını da Av. Özlem Zengin’e AK Parti Grup Başkanvekili’ne gönderiyorum, bakalım ne diyecek?” diyor Ramazan Nazlıer Osmaniye Cezaevi. Bakın kararlar burada. Çıplak arama yapılmış, müracaat etmişler, onlarca, yüzlerce kişi ve savcı her zaman olduğu gibi takipsizlik kararı vermiş, işin üstünü örtmeye çalışmış, onlar itiraz etmiş ve bu mücadele devam ediyor. Ama diyor: “Cezaevinden biz sizi izliyoruz, siz çok doğru bir şey söylüyorsunuz Ömer bey ama iktidar yalan söylüyor. Alın size belgeleri de gönderiyoruz. Özlem Zengin’e de belgeleri gönderiyorum. Nasıl çıplak arama yokmuş görsünler.” Bunlar hep mahkeme belgeleri, savcılık takipsizlik vermiş, insanlar itiraz etmiş, itirazlar reddedilmiş. Maalesef Türkiye’de böyle bir işin üstünü örtme tavrı devam ediyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica