Raporlar

Gergerlioğlu: “Emeklilik haklarını engelleyen bir yasa teklifi”

Gergerlioğlu; "Zaten işsizliğin çok olduğu bir ortamda ekonominin kötüye gitmesinin faturasını işsiz gençlerin sırtına vurarak, veyahut da aile geçindiren çoluk, çocuk sahibi olan anne-babaların sırtına vurarak gidermeye çalışıyorlar"

Gergerlioğlu: “Emeklilik haklarını engelleyen bir yasa teklifi” … Gergerlioğlu; “İşte bu yasa teklifi maalesef işten çıkarılma tehdidini daha da arttıran bir hali getiriyor” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “Emeklilik haklarını engelleyen bir yasa teklifi”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de Düzenlediği Basın Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.

GEÇİCİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ DEMEK, İŞVERENİN İNSANLARI İSTİSMAR ETMESİ DEMEK

“Meclis’e gelen son yasa hakkında da bir şeyler söylemek isterim. Malumu olduğunuz üzere 25 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşlarımıza geçici süreli iş sözleşmesi içeren bir yasa teklifi ile karşı karşıyayız. Komisyondan geçti ve Genel Kurul’a gelecek ama buna tüm toplum karşı çıkıyor çünkü Kıdem Tazminatını engelleyen, Emeklilik haklarını engelleyen bir yasa teklifi bu. Kabul edilecek bir şey değil. Zaten işsizliğin çok olduğu bir ortamda ekonominin kötüye gitmesinin faturasını işsiz gençlerin sırtına vurarak, veyahut da aile geçindiren çoluk, çocuk sahibi olan anne-babaların sırtına vurarak gidermeye çalışıyorlar. Bu olacak bir iş değil. Biz bu konuyu kesinlikle kabul etmiyoruz, geçici süreli iş sözleşmesi demek, işverenin insanları istismar etmesi demek, istediği gibi işe alması, istediği zaman işten çıkarması, tazminat konusunda hiçbir kaygısının olmaması anlamına geliyor ve aynı zamanda emeklilik hakları konusunda da büyük mağduriyetler oluşturacaklar.

KANUN TEKLİFİMİZİ HATIRLATIYORUZ: 30 YAŞ ALTINDAKİ GENÇLERİMİZİN SİGORTA PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENMELİ!

Aslında biz bu konuda önemli bir duyarlılık sergiledik, şu ana kadar sergilediğimiz duyarlılık ile bir kanun teklifi verdik. Bakın bu konuda verdiğimiz bir kanun teklifi var. Genç işsizliğinin azaltılmasına yönelik bir çırpınış içindeyiz. Değerli halkımıza buradan duyurmuş olalım. Bu kanun teklifimizde ne var? 30 yaşına kadar olan gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğini söylüyoruz. Genç işsizliğinin gençlerin adeta 3’te 1’inde yaşandığı. Gençlerin büyük bir ümitsizlik, çaresizlik içinde olduğu. Eğitim ve istihdam alanında ki sıkıntıların had safhada olduğu bir ülkedeyiz. Büyük bir genç nüfusumuz var ama genç nüfusumuz hem eğitim alanında önemli eksiklikler yaşıyor, eğitim alanında bir okul okusa da istihdam alanın önemli eksiklikler yaşıyor ve herhangi bir işe girse bile maalesef işten çıkarılma tehdidi her geçen gün artıyor. İşte bu yasa teklifi maalesef işten çıkarılma tehdidini daha da arttıran bir hali getiriyor.

GENÇ, DİNAMİK BEYİNLERİN TOPLUMA ÜRETİM KAZANDIRMASI YOLUNDA ÖNEMLİ BİR TEKLİFİMİZ VAR

Biz tekrar söylüyoruz. 30 yaş altındaki gençlerimizin sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi, gençlerimizin topluma kazandırılması, ümit dolu olması, genç, dinamik beyinlerin topluma üretim kazandırması yolunda önemli bir teklifimiz var. Bu teklifin bir an evvel yasalaşması gerektiğini söylüyorum ve ekonomik krizi patronları daha da zengin ederek, garibanları, gençleri, işsizleri daha da zor duruma düşürerek gidermeye çalışan iktidar mantığını da eleştiriyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica