Raporlar

Gergerlioğlu: “İktidarın gözlerine bakınca yağma ve talan hevesi görüyoruz”

Gergerlioğlu: “İktidarın gözlerine bakınca yağma ve talan hevesi görüyoruz” … Gergerlioğlu, “Öyle bir torbaları var ki bir yerden patlak veriyor bir parmaklarını sokup orayı kapatıyorlar, bir başka yerden patlak veriyor bir başka parmaklarını sokup orayı kurtarmaya çalışıyorlar” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “İktidarın gözlerine bakınca yağma ve talan hevesi görüyoruz”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Gebze “Biz Değiştireceğiz” mitinginde konuşma yaptı:

Siz değerli halkımız hoşgeldiniz, şeref verdiniz, sevgiyle, saygıyla sizleri selamlıyorum.

Değerli halkımız biz bugün miting meydanlarında tecrite, yoksulluğa, savaşa, haksızlığa, hukuksuzluğa hayır demek için buradayız. Onlar ne diyorlar? İktidarın bir bakanı var ne dedi arkadaşlar? “Gözlerime bakın, ışıltıyı görürsünüz.” Dedi değil mi? Biz onların gözüne baktığımız zaman ne görüyoruz? Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik görüyoruz! Başka ne görüyoruz? Yağma ve talan hevesi görüyoruz. Daha başka ne görüyoruz? İktidardan düşme korkusu görüyoruz!

KOCAELİ İL VE İLÇELERİNDE DOLAŞIYORUZ ÜLKEYİ PERİŞAN ETMİŞ DURUMDALAR

İnanın ki Türkiye’nin dört bir tarafında, Kocaeli il ve ilçelerinde dolaşıyoruz mahvetmiş durumdalar, ülkeyi perişan etmiş durumdalar. Her kesimden, esnaf bunu net bir şekilde bunu bize söylüyor. Sata sata ülkeyi bitirememişler arkadaşlar! Bakın daha sattıkları yetmemiş daha yeni başka devlet kurumları bulmuşlar onları satacağız diyorlar daha 2-3 gün önce açıklandı.

SENİN BU POLİTİKALARINLA NE ÜRETİM ARTAR NE DOLAR İNER ANCAK YAĞMA VE TALANINIZI ARTTIRIRSINIZ!

Ekonomiyi berbat ettiler! İktisadi kurullara uymadan faizi düşüreceğim diyor o saraydaki! Ne oluyor? “Aman efendim etme, eyleme olur mu böyle bir şey?” diyenleri dinlemiyor. Faizi kurallara uygun olmadan düşürüyor, dolar, enflasyon fırlıyor güya üretimi arttıracakmış yahu senin bu politikalarınla ne üretim artar ne dolar iner ancak yağma ve talanınızı arttırırsınız!

ZENGİN DAHA ZENGİN OLDU, FAKİR DAHA FAKİR OLDU

Değerli arkadaşlar bu politikalar sonucunda ne oldu? Zengin daha zengin oldu, fakir daha fakir oldu. Zenginden alınması gereken vergiler ne oldu? Düşürüldü veya alınmadı! Fakirden daha çok vergi alındı! Vergi üstüne vergi yüklendi! Öyle bir torbaları var ki bir yerden patlak veriyor bir parmaklarını sokup orayı kapatıyorlar, bir başka yerden patlak veriyor bir başka parmaklarını sokup orayı kurtarmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki sonunda o torba patlayacak, infilak edecek haberleri bile yok!

BU İKTİDARDAN KURTULALIM YETER ARTIK! EDİ BESE DİYORUZ!

Ülkeyi getirdikleri nokta işte burası! Bakın ben günlerdir Kocaeli il ve ilçelerimizde esnafımızı dolaşıyoruz, çoğu esnaf iş yapmıyor. Esnaf diyor ki: “Gelirin, gideri karşılamadığı bu işi niye yapayım? Tezgahımı kapatıp gideceğim!” maalesef durum bu! Maalesef ki hani Erdoğan dedi ya: “Bu daha iyi günleriniz.” Dedi, tehdit ederek söyledi ya aslında maalesef ki ekonomik açıdan işin doğrusu böyle! Bu daha iyi günlerimiz enflasyon giderek artacak arkadaşlar! Giderek artacak ve ülkeyi mahvedecekler! Biz diyoruz ki; vakit kaybetmeyelim, bu mitinglerle bir an evvel diyoruz ki seçim gelsin, bu iktidardan kurtulalım yeter artık! Edi bese diyoruz!

NASS; YETİMİN, ÖKSÜZÜN, HAKKINI TALAN ETMEK Mİ? RANTA PEŞKEŞ ÇEKMEK Mİ? GÜYA DİNİ İSTİSMAR EDİYOR, ALLAH’A ŞÜKÜR BİZ DİNİMİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ!

Güya diyor ki: “Nass var, faizi düşüreceğim.” Diyor. Ben onlara sormak isterim: Nas; Roboski katliamına susmak mı? Söyleyin, Nas; işkencelere ve işkencecilere karşı susmak mı? Nass; yüzbinlerce insanı yargısız infazla işinden atmak mı? Nass; yetimin, öksüzün, hakkını talan etmek mi? Ranta peşkeş çekmek mi? Güya dini istismar ediyor, Allah’a şükür biz dinimizi çok iyi biliyoruz! Bakın ben o Erdoğan’a buradan 4. Ayeti hatırlatıyorum. “Allah’ın dininin bir kısmını satmayı, bir kısmını ortaya koyanlar gizleyenlerin karınlarında ateş vardır.” Diyor. Dini kimse istismar etmeye çalışmasın, dini istismar edenin başına felaketler gelir.

AYSEL TUĞLUK HASTA MAHPUSTUR İKİNCİ GARİBE GEZER VAKASI OLMASIN DEDİK, SORUŞTURMA AÇTILAR AMA BİZİ KORKUTAMAZLAR!

Bakın şu anda tecrit var hapishanelerde, cezaevlerinde tecrit var. Biz şu anda yüzbinlerce insanın zorbalıkla cezaevlerine doldurulduğunu biliyoruz. Hasta mahpusların ne kadar büyük eziyetler, işkenceler çektiğini çok iyi biliyoruz. Daha geçen gün bakın; ben ve arkadaşlarım il ve ilçe yönetimlerimiz Kandıra Cezaevi’nin önüne gittik. Sevgili vekilimiz Aysel Tuğluk hasta mahpustur ve onu dışarı çıkartmıyorsunuz, bir an evvel kaidelere, kurallara, hukuka uyun ikinci bir Garibe Gezer vakası olmasın, ikinci bir Garibe Gezer cinayeti olmasın dedik ama bakın tıbbi, hukuki açıdan uyarı yapmamıza rağmen kalkmışlar benim hakkım soruşturma başlatmışlar. Yahu hakkı, hukuku savunmaya çalışana mı soruşturma başlatıyorsun? Biz sizlerden korkmayız. Boyun eğmeyiz, bunu çok iyi bilin. Ben bu ülkede barış gelsin dediğim için kamu hekimliğinden ihraç edildim. Hak ve hukuk için susmadım. Vekilliğimden ihraç edildim, Meclis’ten attırıldım, zindana atıldım susmadım ve hukukun gereği Meclis’e döndüm kaldığımız yerden devam ediyorum. Sizin o soruşturmalarınız beyhudedir, geçin onları geçin! Vız gelir tırıs gider!

SOYLU’NUN İÇİŞLERİ BAKANI DEĞİL SUÇİŞLERİ BAKANI OLDUĞUNU BİLMİYOR MUYUZ?

Öyle bir ülke oluşturdular ki sıradan legal bir faaliyette bulunsanız sizi terörist ilan ediyorlar arkadaşlar ama bakın bu ülkenin bir bakanı var adı ne tahmin ediyorsunuz? Evet Süleyman Soylu Sedat Peker’in yüzlerce sorusuna tek bir cevap verebildi mi arkadaşlar? Soylu’nun İçişleri Bakanı değil Suçişleri Bakanı olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ülkede terörist diye önüne gelene mazluma, mağdura dersiniz ama biz neyin ne olduğunu, toplum neyin ne olduğunu bilmiyor mu arkadaşlar? Öyle politikalar izliyorlar ki; gerçekten ülkeyi mahvettiler!

BU ÜLKEDE CİNAYET İŞLEYENİ, LİNÇ YAPANI HOŞ GÖRÜYORLAR, BERAAT ETTİRİYORLAR!

Bakın daha geçen günlerde Cizre JİTEM davası beraat ile sonuçlandı, bitmedi! Şemdinli Umut Kitapevi vakası herkes görmüştü Şemdinli’de kimin nereye bomba attığını herkes görmüşü! Ya zamanaşımına uğratıyorlar ya da böyle beraat ile sonuçlandırıyorlar. Bitmedi cinayetleri bitmedi! İstanbul Bahçelievler İlçe Örgütümüze saldıran saldırganı serbest bıraktılar! Daha dün Deniz Poyraz kardeşimizi katletmişlerdi bunun karşılığında bu ülkede cinayet işleyeni, linç yapanı hoş görüyorlar, beraat ettiriyorlar! İşte arkadaşlar saymakla bitmez! Biz bugün tüm kalbimizle sizlerle beraberiz, şeref verdiniz, uğur verdiniz. Biz bugün sizlerle birlikte tüm Türkiye kamuoyuna bir an evvel seçim diyoruz ve hakkımızı hukukumuzu haykırıyoruz.

Video: https://youtu.be/oFoScmNYjAs

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica