Siyaset

Gergerlioğlu: “Kocaeli’nin tüm ilçelerinde altyapı perişan durumda”

Gergerlioğlu: “Kocaeli’nin tüm ilçelerinde altyapı perişan durumda”

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince, Körfez ve Büyükşehir Belediyesi altyapı sorunlarını, Çubuklubala Muhtarı Hasan Malçok’u, HDP Kocaeli yeni yönetimini, Derince Çınarlı Mahallesi’nde ormanı, Kent Konut’un orman ihalesini, İzmit Serdar Mahallesindeki çöp konteynırı sebebiyle çocuğun hayatını kaybetmesini, Kandıra İzmit yolunu, Kocaeli’de halk buluşmalarını basın toplantısında gündeme getirdi

Kocaeli Körfez ilçesi, Derince ilçesi Büyükşehir Belediyesi hep AK Parti elinde ve altyapı perişan durumda!

Kocaeli Körfez ilçesi, Derince ilçesi Büyükşehir Belediyesi hep AK Parti elinde ve altyapı perişan durumda! Makyaj yapmakla meşguller çoğunlukla. Geçtiğimiz günlerde bir sağanak yağış yaşandı, ortalık göle döndü! Bakın Körfez ve Derince’de şu hale bakın! Her taraf göle dönmüş durumda! Bu nedir ya! Körfez Belediye Başkanı kaç kez seni uyardık! Derince Belediye Başkanı kaç kez uyardık! Kürtçe konseri yasaklamak yerine altyapıyla uğraşsaydın! Böyle boş işlerle uğraşacağına halka hizmet edecek işler ile uğraşsaydın Zeki Aygün! Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt! Ne işlerle uğraşıyorsunuz! Vatandaş bakın yağmurda perişan olmuş! Neredeyse canını yitirecek! Şu hale bakın. Her taraf göl içinde arabalar suyun altında kalacak neredeyse! Ağadere Caddesinde asfaltlama çalışmaları çok gecikmişti, biz gittik gecikme nedir dedik, esnaf perişan dedik. En sonunda asfaltlama yaptılar, orada da abuk sabuk bir asfaltlama oldu, rögar kapakları asfaltla aynı boyutta değil, biçimsiz bir şekilde işçilik yapıldı ve en sonunda bir sağanak yağmurda doğru dürüst rögarlar suyu tahliye edemeyince ortalık göle döndü! Yaptıkları iş bu!

Çubuklubala Muhtarı Hasan Malçok, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’nün hazırladığı projenin dışına çıkınca 7500 metrekarelik ormanlık alan talan edilmiş!

Bir başka rezalette Çubuklubala Muhtarı Hasan Malçok, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü’nün hazırladığı projenin dışına çıkınca 7500 metrekarelik ormanlık alan talan edilmiş! Korkunç bir şey! Fotoğraflarla tespit edildi! Proje için yol kenarında bir dönümlük alan açılması gerekirken Kalyon İnşaat’ın döktüğü 500 kamyon hafriyatla birlikte 7 dönümlük alan açıldı şu hale bakın! 17.09.2020’de ihaleye çıkılmış, İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ertuğrul Malçok’un yeğeni Hasan Malçok Çubuklubala köyü muhtarıymış, ihaleyi kazanmış ahşap barakalar yapmış ama bu arada iyice coşmuş “Bir de düğün salonu yapayım.” Buraya demiş! “Memleket zaten sahipsiz, kes ağaçları, ormanı.” Kesmiş, kendisine bir düğün salonu yeri oluşturmuş. Bu ne haldir! 20 Metrelik boş alan dururken 50 metre daha alan açıldı, 500 kamyon hafriyat dökülerek alan genişletilmiş olay bu arkadaşlar! Kimse ses çıkarmıyor ama biz Kocaeli milletvekili olarak buna sessiz kalamayız ve bir an evvel İzmit Belediyesi’nin de açıklama yapmasını istiyorum, iktidarın da bu noktada bir açıklama yapması lazım! Bunlar kabul edilecek hadiseler değil arkadaşlar!

HDP Kocaeli İl Örgütü Yenilendi!

HDP Kocaeli il kongremizi yaptık, güzel, etkin bir kongre oldu ve kongrede başkanlarımız Aynur Santo ve Şahbettin Işık oldu hayırlara vesile olsun diliyorum, umarım devraldıkları bayrağı daha da yukarılara taşırlar.

Derince Çınarlı Mahallesi’nde gördüğünüz alan ormanların içinde, bu alanı ağaçlandırma yerine orman vasfından çıkardılar! Bakın ormanların arasında bir yer! Burayı niye orman vasfından çıkarıyorsun? Fidelik ormanlaşsın ama yok, bizim betonu seven iktidar var ya çok seviyor bu işleri. Hemen belli ki yakın bir süre sonra buralarda bir TOKİ yükselecek!

Kent Konut ihalesinde de yine bir ormanlık alanın ihalesi mevzu bahis. Yine bir orman bölgesini betonlaşma yapacaklar, yakinen takip ediyoruz, birçok yerde bu tür durumlar var maalesef.

Kandıra İzmit yolu halen bitmiyor, bunlarla ilgili soru önergeleri veriyorum. 1.5 yıldır Kandıra İzmit yolu bitmiyor ve habire trafik kazaları oluyor.

Kent Konut’un orman ihalesi ile ilgili soru önergesi verdim, Kocaeli yerel basını da bunları görsün. Biz Kocaeli için canla başla uğraş veriyoruz, soru önergeleri veriyoruz bunu yerel basın görmüyor, biz konuşmalar yapıyoruz, konuşmamızın haberini yapmıyor ardından bize cevap verenin haberini yapıyor! Allah aşkına ne kadar komik işler yapıyorsunuz! Mesele bizim konuşmamız ama yapılan haber bizim konuşmamıza verilen cevap! Allah aşkına ne konuşmuşuz bir de onu eklesene habere! Bu kadar yanlı haber yapılmasın! Biz gazetecileri kim olursa olsun savunuyoruz! Burada az evvel gördüğünüz gibi Kürt gazetecileri de savunduk, röportaj yaparken saldırıya uğrayan bir başka gazeteciyi Ahsen TV muhabirini de savunduk, bizim için ayrım yok! Ben gazetecilik yapmaya çalışan insanları korumaya çalışıyorum. Demokrasilerde medya özgürlüğü çok önemli ama bir kısım medya bizi görmemek için ne yapacağını bilemiyor! Olsun halkımız bizi görüyor!

Biz geçtiğimiz günlerde burada gündem etmiştik, halen gündem ediyorum, yine gündem ediyorum. Kocaeli İzmit Serdar Mahallesi’ndeydik. Çöp konteynerini doğru dürüst yere koymamışlar, konteyner kaymış 3 yaşındaki çocuk altında kalıp ölmüş, bunun hesabını kim verecek? İzmit Belediyesi’ne sorduk tek bir açıklama yok! Bakın sizi itham etmiyoruz bir açıklama yapın! Ne diyeceksiniz? Ailenin yanına gitmemişsiniz, ne yaptığınız belli değil! Allah aşkına bir açıklama bekliyoruz belediye başkanlığından.

Kocaeli’de birçok ilçede halkımız ile buluştuk, gayet yakın bir ilgi gördük teşekkür ederim Kocaeli halkına. Çalışmalarımızı anladıklarını, takip ettiklerini görüyorum sahada yaptığımız çalışmalarda. Her kesimden insanın ilgisi var, teşekkür ederim, bize en uzak parti seçmeninden bile bize sempati var ve bu neden? Çünkü biz tüm toplum için gayret ediyoruz, çalışıyoruz, insan hakları için uğraş veriyoruz!

İzmit Tüysüzler Mahallesi’nde Tüysüzler halkı ile buluştuk ve dertlerini dinledik.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica