Raporlar

Gergerlioğlu: “Saraydan yönetilen bir adalet sistemi var”

Gergerlioğlu: “Saraydan yönetilen bir adalet sistemi var” … Gergerlioğlu, “Eş Genel Başkanlarımızın cezaevinde olduğu, vekillerimizin, binlerce üyelerimizin sırf Kürt meselesini gündeme getirdiği için cezaevlerinde olduğu bir Türkiye var” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “Saraydan yönetilen bir adalet sistemi var”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Çayırova Kongresine gündemi değerlendirdi

ÜLKENİN ADALET BAKANI: “EFENDİM AFFI ŞAHANENİZE NAİL OLMAKTAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.” DEDİ. SARAY DA KABUL ETTİ

Değerli arkadaşlar dün yaşanan hadiseyi gördünüz! Ülkenin Adalet Bakanı affını diledi Saray’dan ve istifa etti. İstifasını kabul edince de: “Efendim affı şahanenize nail olmaktan dolayı şükranlarımı sunarım.” Memleketin hali bu! Görevden alınanlar oldu hepsi Cuma akşamı alınıyor! Ne olmuşsa memleketin hali bu! Cuma akşamları piyasaların en az etkileneceği zamanlarda bakanlar, genel müdürler vd. istifalarını, ‘Şükranlarla’ sunuyor. THY Genel Müdürü, TÜİK Genel Müdürü, Adli Tıp Başkanı ve bazı yetkililer sahneden çekildiler. Demokrasi ile, hukuk ile, Cumhuriyet ile alakası olmayan bir anlayış, bir partizanlık görevi adeta affı şahaneden af dileyerek sahneden ayrılıyorlar. Bana soruyorlar; “Adalet Bakanı niye istifa etti?” Ya hu adalet iflas ettiği zaman, Adalet Bakanı istifa etmez!

TÜRKİYE RAPORTÖRÜ SN. AMOR “BİZE AŞK MEKTUBU GÖNDERMEYİN” DEDİ İKTİDARA. BU İKTİDAR İLE DALGA GEÇİYOR ARTIK DÜNYA!

Değerli arkadaşlar iflas etmiş bir adalet sistemi varsa, Adalet Bakanı sonunda istifasını sundu. Yurt içinde ve yurt dışında adaletsiz “İnsan Hakları Eylem Planı hazırlıyoruz, yeni yasalar çıkarıyoruz, infaz yasaları çıkarıyoruz, şöyle, böyle yapacağız.” diyorlar, batıya birtakım mesajlar, Avrupa Birliği’ne birtakım mesajlar vermeye çalışıyorlar. Avrupa Konseyi Türkiye Raportörü geçen gün ne dedi biliyor musunuz? Adalet Bakanı’nın niye istifa ettiğini aslında açıklamış oldu! Sn. Amor dedi ki: “Ya biz Türkiye’nin halini biliyoruz, bir basın açıklaması düzenleyen anında gözaltına alınıp cezaevlerine atılıyor. Bize icraat gösterin kardeşim. Bize aşk mektupları gönderip durmayın!” dedi. Türkiye’de toplumun arasında nasıl rezil bir duruma düşmüşseniz aynı şekilde dünyada da aynı duruma düşmüşsünüz. Sizinle dalga geçiyorlar. Bu iktidar ile dalga geçiyorlar artık dünya.

MAALESEF Kİ ŞU ANDA SARAYDAN YÖNETİLEN BİR ADALET SİSTEMİ VAR

Bu duruma düşmüşken Adalet Bakanı istifa etmez mi arkadaşlar? Çünkü adalet iflas etmiş durumda. Biz demiyor muyuz hepiniz hatırlarsınız. 17 Mart 2021 günü benim vekilliğim düşürülmüştü uyduruk bir kararla. Ardından 2 saat sonra da partimize kapatma davası açılmıştı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından. Neden böyle apar topar 17 Mart günü beni attılar? Hepiniz biliyorsunuz; 17 Mart günü niye bu yapıldı? Çünkü 18 Mart 2021 günü MHP’nin il kongresi vardı. MHP il kongresine altın tepsi içinde bir hediye sunmak için 2 adalet ile ilgili bir girişimde bulundular. Adaletin ne kadar siyasallaştığı apaçık ortada! HSK’nın Başkanı olan Adalet Bakanı’nın adını taşıyan birisi şükranlar dileyerek sahneden ayrılırken bu ülkedeki adaletin A’sı kalmış mıdır? Tekrar toplaştılar, koşturdular 6 Haziran’da bu sefer Anayasa Mahkemesi’ne iddianameyi ancak kabul ettirdiler. Adaletin içine düştüğü hal bu arkadaşlar! Maalesef ki şu anda saraydan yönetilen bir adalet sistemi var!

EŞ GENEL BAŞKANLARIMIZIN CEZAEVİNDE OLDUĞU, VEKİLLERİMİZİN, BİNLERCE ÜYELERİMİZİN SIRF KÜRT MESELESİNİ GÜNDEME GETİRDİĞİ İÇİN CEZAEVLERİNDE OLDUĞU BİR TÜRKİYE VAR

Adalet Bakanı isteyerek veya istemeyerek bütün bu adaletsizliklere göz yumdu ve şu anda da 4.5 yıl sonra görevinden ayrılıyor! Ne anlamı var? Bu Adalet Bakanlığı’nda niye durdun yıllarca, bu veballere niye girdin? Yüz binlerce kişinin cezaevinde olduğu bir Türkiye var arkadaşlar! Eş Genel Başkanlarımızın cezaevinde olduğu, vekillerimizin, binlerce üyelerimizin sırf Kürt meselesini gündeme getirdiği için cezaevlerinde olduğu bir Türkiye var! Din ve vicdan özgürlüğünün iktidarın keyfine göre uygulandığı bir Türkiye var.

BİNLERCE İHLALİ BU ESKİ ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL’E BİLDİRDİK AMA YAPTIĞI VEYA YAPABİLECEĞİ HİÇBİR ŞEYİ YOKTU ÇÜNKÜ İPLER ONLARIN ELİNDE DEĞİL

Bize gelen binlerce ihlali bu eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bildirdik ama yaptığı veya yapabileceği hiçbir şeyi yoktu çünkü ipler onların elinde değil. Meclis’te Adalet Bakanı’na en çok soru soran milletvekiliyim. 2462 sorunun %80’ine cevap vermedi. Daha doğrusu veremedi, verebileceği tek bir cevap yoktu. Düşünebiliyor musunuz? Milletin vekili olan bir milletvekilinin sorularına bile cevap vermekten aciz bir bakan orada dursa ne durmasa ne! Hal bu arkadaşlar! Sen istifa etmişsin, etmemişsin ne anlamı var? Zaten Adalet Bakanlığı yapmıyordun ki zaten tepeden birileri yönetiyordu, sen de orada “Evet efendim.” Diyordun daha sonra da affı şahaneye nail oldun!

YENİ GELEN ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’IN DA AFFI ŞAHANEYE GÖRE UYGUN İŞLER YAPMASI GEREKECEK

Yeni gelenden de bu bekleniyor! Memleketin hali bu! Yeni gelenden de affı şahaneye göre uygun işler yapması gerekecek çünkü Saray’daki her şeyi kullanarak iktidarını sürdürmeye çalışıyoruz. Geçen gün gitti gördünüz, camiye gitmiş, Cuma namazına gitmiş, utanç verici şeyler söyleniyor! Ayıptır! Ülkenin çok önemli bir sanatçısına “Dilini koparırım seni.” Deniliyor ve söylediği konu da aslında kendisinin de doğru dürüst bilmediği ama halkı kandırmak için, din istismarı yapmak için kullanılabilecek uygun bir konu. “Dilini koparırım.” Diyor ama daha sonra ne oldu? İşte bakın hepimize örnek olması gereken bir şey oldu! O kadar yüksek perdeden, o kadar yüksek bir tehdide rağmen aslında tüm toplumun örnek alması gereken bir hadise oldu. Değerli sanatçı, demokrat insan Sezen Aksu çok iyi bir duruş sergiledi, “Beni üzmeye çalışıyorsun, ben çok üzgünüm ama ben tek değilim, ben bu toplumum.” Dedi ve onun bu değerli duruşu karşısında “Ben o sözü Sezen Aksu’ya söylemedim.” Kime söyledin o zaman? Allah kimseyi bu duruma düşürmesin ama bu nedir? Bakın bir sanatçının asil duruşu ile çok güçlü olan bir yöneticiyi dize getirmesidir. Başka bir şey değil ama bundan tüm toplumun ders alması lazım arkadaşlar. Tüm toplumun bundan ders çıkarması lazım. Direnelim, gayret edelim dediğimizde “Ya bizim gücümüz nedir Ömer bey?” diyebiliyorsunuz, öyle değil! Demek ki direndiğimiz zaman, bir duruş sergilediğimiz zaman, asil bir duruş sergilediğimiz zaman en güçlü görünen bile bize gelebiliyor! Bunu unutmayalım, bu bize daha doğrusu tüm topluma bir derstir değerli arkadaşlar.

BU ÜLKE BU KADAR ZULÜM İLE, BU KADAR KAOS İLE, BU KADAR HUKUKSUZLUKLA, BU KADAR ADALETSİZLİKLE HİÇBİR YERE GİDEMEZLER

Adalet Bakanı istifa etti, ben size ondan sonra istifa edecek bakanı da söyleyeyim! Büyük ihtimal hani bir İçişleri Bakanı var ya, soyadı ile uyumlu olmayan biri! Bakanlar duramaz, bakanların yeri geldi mi, zamanı geldi mi hep birileri alıverir! İşte böyle olması da mukadderdir. Neden bu olacak? Çünkü bu ülkenin böyle gidecek bir hali yok arkadaşlar! Bu ülke bu kadar zulüm ile, bu kadar kaos ile, bu kadar hukuksuzlukla, bu kadar adaletsizlikle hiçbir yere gidemezler!

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRÜ’NE BURADAN HATIRLATIYORUM. ARKADAŞIMIZA ZULMETMEYE HAKKINIZ YOKTUR VE YAPTIĞINIZ ZULÜMLERİN HEPSİ DE HUKUK ÖNÜNDE HESABI SORULACAK OLAN HUSUSLAR

Bakın geçtiğimiz hafta Gebze’de bir mitingimiz oldu. Mitingimizin bitiminde başarılı bir miting yaptıktan sonra, mitingimizin bitiminde bir arkadaşımız gözaltına alındı. Biz gittik müdahale ettik, arkadaşımız güya yasa dışı sloganlar attı denilerek gözaltına alınmaya çalışılıyordu, darp edilmişti ve maalesef yere yatırılmıştı, bunu görünce müdahale ettik, kaldırdılar ama gözaltına alınmaması gerekiyordu çünkü ne farklı bir slogan atmıştı ne başka bir vukuat vardı ama bütün bunlara rağmen, sırf birilerini gözaltına almak için arkadaşımız Soner Nayman’ı gözaltına aldılar ve daha sonra kendisinden dinledik, gözaltındayken, hiçbir kimseye bir mukavemet göstermeksizin kendisi darp edilmiş. Bir polis görevlisi tarafından 50-60 defa yumrukla vurulmak suretiyle arabada. Daha sonra gözaltında yine 3-4 polis tarafından darp edilmiş. Ne yapmış bu genç? Annesine küfür edilecek ne yapmış? Daha yakın zamanda kanserden vefat etmiş annesine küfür edilecek ne yapmış. Hiçbir şey yapmamış! Ne yasa dışı bir slogan ne başka bir şey hiçbir şey yok ortada! Tamamen keyfi bir muamele ile bir gözdağı verme, bir baskı ruhu oluşturma dert bu! Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakın bugün güçlü olabilirsiniz ama bu toplum zulmedenleri yener mutlaka! Bunu hiç unutmayın. Bunu Kocaeli Valisi’ne buradan hatırlatıyorum! Kocaeli Emniyet Müdürü’ne buradan hatırlatıyorum. Kocaeli Tem Şube Müdürlüğü’ne buradan hatırlatıyorum. Arkadaşımıza zulmetmeye hiçbir şeye hakkınız yoktur ve yaptığınız zulümlerin hepsi de hukuk önünde hesabı sorulacak olan hususlar. Zaten Meclis’te soru önergemi verdim, gereken işlemleri yapıyorum. Bu ülkeye de bir gün hukuk gelecektir! Hiç kimse: “Hukuk nasıl olsa ortada yok, gözaltına aldığım bir genci kıyasıya döveyim, darp edeyim.” Demesin, bir gün bu ülkeye hukuk gelir, o zaman çok pişman olur insanlar. Biz hukuktan, demokrasiden başka bir talebi olan kişiler değiliz!

DİYARBAKIR’A DEVLET BAHÇELİ HATIRA ORMANI APAÇIK PROVOKASYON

Bizi kışkırtmaya çalışıyorlar. Kalkmışlar Diyarbakır’a Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı kuruyorlar, Diyarbakır nere Devlet Bahçeli nere! Amed nere Bahçeli nere! Allah aşkına adam Amed’e bile gidemiyor, giremiyor. Sen onun hatıra ormanı kurma fikrini nereden çıkardın? Apaçık provokasyon peşindesin ama bilin ki biz provokasyonlarla hareket edecek toplum değiliz, biz seçimi bekliyoruz bu zulmeden iktidarı oylarımız ile devireceğimiz o günü bekliyoruz ve başaracağız! Bunu da herkes çok iyi bilsin! Yaptıkları hiçbir zulmün de yanlarına kar kalacağını hiçbir şekilde sanmasınlar.

BUGÜN GÜVENDİĞİNİZ DAĞLARA KARLAR YAĞABİLİR! BUNLARI HİÇ UNUTMAYIN

Değerli arkadaşlar dediğim gibi; bize yönelik bu muameleleri biz devletin kayıtlarına geçiriyoruz bunu da buradan herkese söyleyeyim! Devletin kaydına geçen kurtulmaz! Devletin kaydına geçenin hesabı mutlaka sorulur! Bunu hiç kimse unutmasın! Hukuksuzluk ve zulüm devam edebilir, bugün güvendiğiniz yöneticiler yarın gidebilir! Bugün güvendiğiniz dağlara karlar yağabilir! Bunları hiç unutmayın, bunları unutanlar oldu daha sonra başlarına neler neler geldi tarih bize bunu net bir şekilde gösteriyor. Bakın biz bu ülkede tecride, yoksulluğa, çatışmaya karşı elimizden geleni sonuna kadar yapmaya kararlıyız ve bunun ne kadar zararlı olduğunu söylüyoruz.

ŞEHİRDE ZIRHLI ARAÇLARIN SONUCU ABDULGAFFAR DAYAN GİBİ GENCECİK, BÖYLE MASUM İNSANLARIN ÖLÜMÜDÜR

Her geçen gün insan canıyla maalesef haklılığımız ortaya çıkıyor. İşte Şırnak’ta Abdulgaffar Dayan gencecik bir delikanlı, daha 2 ay önce 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’nun akıbetine uğradı zırhlı bir aracın altında kaldı. Zırhlı araçların o sokak aralarında işi ne? O caddelerde işi ne? İnsanlar yaşıyor orada, orası savaş alanı değil, çatışma alanı değil! Nedir bu? Bu kazaların devam edebileceğini söyledik biz, Mihraç Miroğlu ile ilgili soru önergeme İçişleri Bakanlığı cevap verdi; zırhlı aracın şoförü diyor ki: “Ben Miraç Miroğlu’nu göremedim.” Göremezsin tabi! O araçlar çatışma için yapılan araçlar, minik bebekleri, çocukları görecek araçlar değil! Biz çok açıkça, aklıselim ile diyoruz ki; çatışma tamamen bu topluma aykırı bir toplumdur, çatışma ile varılabilecek bir yer yoktur diyoruz ve sonucu da böyle masum insanların ölümüdür başka bir şey değildir.

MİNİK SERÇELER NASIL Kİ SARAY’I EZİP GEÇİYORSA, YENİP GEÇİYORSA EZİLENLERİN DE YARIN ÖBÜR GÜN DEMOKRATİK SEÇİMLERDE ZULMEDENLERİ YENİP GEÇMESİ UZAK DEĞİLDİR

Değerli arkadaşlar aslında şunu da hatırlatarak konuşmamı bitirmiş olayım, nasıl ki Sezen Aksu’nun lakabını biliyorsunuz minik serçe. Minik serçeler nasıl ki Saray’ı ezip geçiyorsa, yenip geçiyorsa ezilenlerin de yarın öbür gün demokratik seçimlerde zulmedenleri yenip geçmesi uzak değildir. Bunu da böylece bilmiş olalım.

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ AÇISINDAN ÇAYIROVA’DA ÇOK DAHA İYİ BİR OY ORANINA SAHİP OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Vakit daralıyor, seçimler yaklaşıyor iktidarın yürütemeyecek, sürdüremeyecek olan bir yapı var karşımızda Cumhur Zulüm ittifakı. Bu yapının bir an evvel ülkenin başından gitmesi, bu ülkenin selamete erişmesi için hepimizin gayret sarf etmesi lazım. Çayırova’da önceki seçimde aldığımız oyları yeterli bulmuyoruz çok açık söyleyelim. Çayırova’da en az 8-10 aylık çalışma sonrası yapılacak bir seçim görülüyor ve biz bu seçimlerde çok çok daha iyi bir oranını elde edebiliriz. Bunu başarabiliriz! Konjonktür de buna son derece müsait. Bunu tüm gücümüzle başarmak için bugünden itibaren lütfen yola çıkalım, bunu yapabiliriz çok net bir şekilde söyleyeyim. Çayırova’nın hakkı çok daha fazla bir oy oranıdır. Halkların Demokratik Partisi açısından çok daha iyi bir oy oranına sahip olacağımıza inanıyoruz. Lütfen siz de gayretleriniz ile çalışmanız ile bunu bize ispat edin değerli arkadaşlar.

BU TOPRAKLARIN DAHA BU ZULÜM İTTİFAKI’NA ARTIK TAHAMMÜLÜ YOKTUR!

Biz Ankara’da hâkimiz, Genel Merkezi’miz ile beraber çok önemli, yoğun bir gayret içindeyiz. Kapatma davası, Kobani Kumpas Davası’na karşı önemli bir mücadele yürütüyoruz! Bütün bu mücadelelerin arasında bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da partimize yönelik birtakım düşüncelerini, beyanatlarını da görüyoruz. Bütün bunlara karşı da bu ülkenin en önemli kilit partisi olarak ne kadar ayakta dimdik durmamız gerektiğini de çok iyi hissediyoruz. Bütün planları bizi yok etmek, parçalamak, imha etmek üzerine kuruldu. Başka türlü planlarını gerçekleştirme ihtimalleri yok. Sadece ve sadece bizim zaafiyete uğramamız ile planlarını gerçekleştirebilecekler. Bu fırsatı onlara vermeyelim. Tüm yüreğim ile tüm samimiyim ile sizden bunu istiyorum çünkü bu toprakların daha bu Zulüm İttifakı’na tahammülü yoktur, bu ülkeyi tamamen bir uçuruma götüren, büyük bir kötülüğe götüren, adeta iç savaş ortamına götüren bu Cumhur Zulüm İttifakı’na karşı bu ülkenin hakkı, hukuku, adaleti, insan hakları ve barışı için mücadele vermeye söz veriyor musunuz değerli arkadaşlar?

Biz sizlerden bu sözü aldığımıza memnunuz ve bu sözün gereğini yerine getireceğimizden eminiz değerli arkadaşlar. Çayırova Kongremizin güzelliklere, iyiliklere, adalete ve başarıya vesile olmasını temenni ediyorum, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica