Raporlar

“Gökhan Güneş’in kaçırılma iddialarına bakanlık bir yanıt verecek mi?”

Gergerlioğlu; "Tarafıma kaçırılan Gökhan Güneş’in ablasının ilettiği bilgiye göre, 'Kardeşim Gökhan 20 Ocak Çarşamba günü 6 kişi 2 araç tarafından çalıştığı işyerinin önündeki İETT durağından işe gittiği sırada kaçırıldı.' Gökhan Güneş 4 gündür kayıp"

“Gökhan Güneş’in kaçırılma iddialarına bakanlık bir yanıt verecek mi?” … Gergerlioğlu; “Gökhan Güneş 4 gündür kayıp. Kaçırıldığı ana dair görüntüler ortada ama savcılık onu bulmak için hiçbir şey yapmamaya devam ediyor” dedi. detaylar haberimizde…

“Gökhan Güneş’in kaçırılma iddialarına bakanlık bir yanıt verecek mi?”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu kaçırılan Gökhan Güneş’le ilgili İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Tarafıma kaçırılan Gökhan Güneş’in ablasının ilettiği bilgiye göre, “Kardeşim Gökhan 20 Ocak Çarşamba günü 6 kişi 2 araç tarafından çalıştığı işyerinin önündeki İETT durağından işe gittiği sırada kaçırıldı. Gökhan Güneş 4 gündür kayıp. Kaçırıldığı ana dair görüntüler ortada ama savcılık onu bulmak için hiçbir şey yapmamaya devam ediyor. Biz ailesi ve arkadaşları olarak onu sağ salim geri istiyoruz” ifadeleri yer almıştır.

Bu bağlamda;

1. Gökhan Güneş isimli yurttaşa ailesinin 20.01.2021 tarihinden beri ulaşamadığı ve ailesinin kendisinin kaçırıldığından endişe ettiği iddiası doğru mudur? Bu konuda açılmış soruşturma varsa hangi aşamadadır?
2. Bu iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı konusunda İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar nelerdir?
3. HTS ve Mobese kayıtları incelenmiş midir?
4. Gökhan Güneş ile ilgili emniyet ya da jandarma kayıtlarında herhangi bir işlem yapmış mıdır?
5. Gökhan Güneş’in ailesinin belirttiği güzergahtaki baz istasyonlarından Gökhan Güneş’in cep telefonunun sinyalleri incelenmiş midir?
6. Gökhan Güneş’in kaçırılması anına ait görüntülerdeki kişiler tespit edilebilmiş midir?
7. Gökhan Güneş’in kaçırılmasıyla ilgili değil de kaçırılma görüntülerini veren işletme hakkında soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddia doğruysa bu konuda işlem yapan personel hakkında idari ya da adli bir soruşturma açılmış mıdır?
8. İnsanlık suçu kapsamında olan Gökhan Güneş’in kaçırılma iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı bir açıklama yapmayı planlamakta mıdır?
9. Uzun süredir pek çok kaçırılma vakasının yaşandığı bu vakalarla ilgili İçişleri Bakanlığının somut bir tepki ortaya koymadığı için kaçırılmaların devam ettiği iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa İçişleri Bakanı istifa edecek midir?
10. Son 5 yıl içerisinde hakkında adli soruşturma, kovuşturma olan veya kamu görevlileri tarafından aranan ve ailesi ya da yakınlarının kaçırıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu yurttaş sayısı kaçtır?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica