Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Gölcük Depremi Şehitleri 03.02’de Bir Kez Daha Anıldı

Gölcük Depremi Şehitleri 03.02’de Bir Kez Daha Anıldı

Gölcük’te 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümünde, deprem şehitleri bir kez daha dualarla anıldı

Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 23. yılında depremin meydana geldiği saat 03.02’de Gölcük Kavaklı sahilinde bulunan 17 Ağustos 1999 Deprem Şehitleri Anıtı’nda, deprem şehitlerini anmak için program düzenlendi.

DEPREM ANITI ÖNÜNDE SAYGI DURUŞU

Programa Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Teoman Yaman, Gölcük Belediyesi başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları, depremde yakınlarını kaybedenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Depremin meydana geldiği saat 03.02’de Kavaklı Sahili’nde bulunan 17 Ağustos 1999 Deprem Şehitleri Anıtı önünde deprem şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak dualar edildi. Başkan Sezer, “Deprem şehidi hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Depremde yaralanan ve bugün hala acı hatıranın izlerini taşıyan hemşehrilerime sağlıklı uzun ömürler, asrın felaketinde yakınlarını kaybeden hemşehrilerime de Allah’tan sabır diliyorum. Allah ilçemizi, memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

DEPREM ŞEHİTLERİ ANITINA ÇELENK SUNULDU

Anma programı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in Deprem Şehitleri Anıtı’na çelenk sunumu ile sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica