Genel

Görme engelli dağcı hakkında belgesel çekildi

Görme engelli dağcı hakkında belgesel çekildi Görme engelli olan dağcı Erik Weihenmayer hakkında kısa belgesel filmi çekildi. Weihenmayer dünyanın farklı zirve noktalarına tırmanmasıyla biliniyor. Görme engelli dağcı Ağrı dağına da tırmanmıştı. Şimdi hayatı hakkında belgesel çekildi. Detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Görme engelli dağcı hakkında belgesel çekildi

Çocukluk döneminde geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı görme yeteneğini kaybeden Erik Weihenmayer buna rağmen paraşütle atlama ve dağcılık gibi zorlu sporlar yapıyor. 2001 yılında Everest’e tırmanan ve bu başarısı sayesinde dünyanın zirvesine çıkan ‘ilk görme engelli’ kişi unvanına sahip olan Weihenmayer ayrıca ‘7 zirveler’ olarak bilinen ve 7 farklı kıtaya ait en yüksek zirveye de tırmandı. Hakkında çekilen kısa belgesel içeriğinde dağcılık sporuna dair konuşan Weihenmayer, tırmanmadaki asıl amacının ‘harekette olmak’ olduğunu belirtiyor.

Ağrı dağına da tırmandı

Spor kariyerinde Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın zirvesi de bulunan sporcu, aynı zamanda dünyanın birçok zirvesine ilk defa çıkan ‘görme engelli’ sporcu unvanını taşıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica