Ekonomi

“Gözaltına alınan oğlumu haksızlığa karşı gelsin diye ben yetiştirdim”

“Gözaltına alınan oğlumu haksızlığa karşı gelsin diye ben yetiştirdim” … “Ermenek’ten Ankara’ya yürümek isteyen ve polis saldırısında gözaltına alınan işçiler serbest bırakıldı. Serbest bırakılan işçiler, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” dediler…” detaylar haberimizde…

“Gözaltına alınan oğlumu haksızlığa karşı gelsin diye ben yetiştirdim”

Gasp edilen hakları için Ermenek’ten Ankara’ya yürümek isterken polisin saldırısında gözaltına alınan işçiler ve yakınları serbest bırakıldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da işçileri ziyaret ederken, haklı olduklarını vurgulayan işçiler direnişlerinden vazgeçmeyeceklerini söylediler.

“BİZ HAKLIYIZ”

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, yaptığı açıklamada, devletin bu sorunun çözülemeyeceğini söylediğini belirterek, “Biz 88 gündür söylüyoruz: Haklıyız, haklıyız, haklıyız! Devlet bize dün haksızsınız diyerek engelledi ve 10 arkadaşımızı gözaltına aldı. Yine buradan sesleniyoruz: Biz maden işçisiyiz, biz haklıyız!” dedi.

“BİZ HANGİ DEVLETE GÜVENECEĞİZ?”

Serbest bırakılan maden işçilerinden İbrahim Yılmaz ise, “Dün benim oğlum hastanede gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Ben şunu merak ediyorum: Biz hangi devlete güveneceğiz? Bizi coplayan devlete mi? Hatem Özbey’i, Fehmi Özbey’i koruyan devlete mi? Gözaltına alınan oğlumu haksızlığa karşı gelsin diye ben yetiştirdim. Denizler de, Mertler de bitmez!” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan işçilerden Barış Karagöz de haklarını almadan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Kazanmadan bu yoldan dönmeyeceğiz. Alınterimizi istiyoruz, kimseden sadaka istemiyoruz. Özbey Kanunları’yla, coplarla, plastik mermilerle, biber gazlarıyla bizim üzerimize gelmesinler!” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica