Genel

Gözaltında tutulan Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı

Gözaltında tutulan Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı KHK ile kapatılan ÇHD Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, gözaltına alındıktan 4 gün sonra adliyeye sevk edildi. Selçuk Kozağaçlı tutuklandı. Gözaltında tutulan Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı detaylar haberimizde…

Gözaltında tutulan Avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı

Açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın kendisi de açlık grevinde olan avukatı, KHK ile kapatılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, gözaltına alındıktan 4 gün sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Selçuk Kozağaçlı tutuklandı.

Savcılık ifadesi alınırken Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar ile İstanbul, Adana, Ankara ve Sakarya barolarının başkanları da hazır bulundular

İstanbul’da 8 Kasım’da gözaltına alınan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Sağlık kontrolleri ardından adliyeye sevk edilen Kozağaçlı’nın savcılık ifadesi alındı. Kozağaçlı’nın savcılıkta ifadesine ÇHD, Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar ile İstanbul, Adana, Ankara ve Sakarya barolarının başkanları da katıldı.

“örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen avukat Selçuk Kozağaçlı, savcılık tarafından sorgulandıktan sonra “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kozağaçlı sorgusunun ardından tutuklandı.

Adliye koridorunda arbede

Kozağaçlı, Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Kozağaçlı’nın sevk edildiği katta bulunan özel güvenlikler ile avukatlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Avukatlar koridorda bulunan güvenlik bariyerlerini yıkarak içeriye girdi. Koridora giren avukatlar, “Savunma haktır engellenemez” sloganları atarak duruşma salonunun önünde toplandı. Avukatların salon önündeki bekleyişi devam ediyor. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de koridorda bekletiliyor. Tutuklamaya sevk edilen Kozağaçlı’nın hakimlik sorgusuna başlandı.

ÖHP ve ÇHD adliye önünde açıklama yaptı

Kozağaçlı’nın ifade işlemleri öncesi ÖHP ve ÇHD öncülüğünde adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda avukatın yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, baro başkanları, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Eşber Yağmurdereli de katıldı.

‘Gözdağı verilmek isteniyor’

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Avukatlar adına açıklama yapan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil, Kozağaçlı’nın hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın gözaltında tutulduğunu söyledi. Yeşil, Kozağaçlı’nın gözaltına alınmasına dayanak olarak gösterilen soruşturma dosyası nedeniyle, Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD üye ve yöneticisi 16 avukatın tutuklu olduğunu söyledi. Toplumsal muhalefeti savunmasız bırakmak, korku atmosferinin derinleştirilerek hakim kılınmak istendiğini söyleyen Yeşil, “Direnenlerin, dirençlerini savunanları tutuklamak, alıkoymak, işkenceden geçirmek yoluyla aslında o mücadelelere göz dağı verilmek istenmektedir. Kısacası, dosya savcısı ve başsavcı vekilinin görüşmekten kaçınmasının asıl nedeni, hukuken söyleyecek bir sözleri olmamasından ileri gelmektedir. Onlar da bugünkü uygulamalarının hukuki değil; ama salt politik olduğunu çok iyi bilmektedir” dedi.

Anayasa ve yasalara aykırı

Yeşil, Kozağaçlı’nın yürütülen soruşturmanın Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu, meşruiyeti olmadığını dile getirerek, “Meslektaşımız derhal serbest bırakılmalıdır. Soruşturma dosyasının ardına saklanmış gerçekler halka açıklanmalıdır” diye konuştu.

Avukatı tutuklanan açlık grevindeki eğitim Semih Özakça’dan açıklama

Açlık grevindeki eğitimci Semih Özakça, avukatı Selçuk Kozağaçlı’nın tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Özakça paylaşımında,”Bir avukatımız daha tutuklandı. Dışarıda kaldı yüzlercesi! Halkı savunmanın kıstası hapiste veya dışarıda olmak değildir. Tutsak avukatlarımıza özgürlük!” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica