Genel

Grup Samida İzmit’e geliyor

Grup Samida İzmit’e geliyor Son dönem sosyal medyada hızlı bir çıkış yakalayan; ve üç kız kardeşten oluşan müzik grubu Samida, İzmitli müzik severlerle buluşacak. detaylar haberimizde…

Grup Samida İzmit’e geliyor

Ana dilleri olan Gürcücede “Üç kız kardeş” anlamına gelen Samida adıyla tatlı bir yolculuğa çıkan Grup Samida bu yolculuğun önemli bir durağı olarak da İzmit’i seçti.

Grup Samida, 24 Şubat 2019 Pazar günü, Sabancı Kültür Merkezi’nde Kocaelili müzik severlerle buluşacak. Geleneksel sazlarla dünya sazlarını harmanlayıp dinleyiciye sundukları bu etkileyici konserin ilgi görmesi bekleniyor.

Sanatçı babanın sanatçı kızları

Duru sesleri, birçok enstrüman çalabilmeleri, doğallıkları ve çok sesli müzikleri ile gönülleri fetheden Damla, Yudum ve Tamara Şahin kardeşler; müzisyen babaları Bayar Şahin sayesinde müzik ile çocuk yaşlarında ilgilenmeye başladı. Uzun yıllar babalarıyla birlikte sahne alan kardeşler, 2017’nin ortalarında Gürcü dilinde “Üç kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA’yı kurdu.

Konservatuar eğitimine devam eden kardeşler, Anadolu’dan, Kafkasya’dan ve Balkanlar’dan ezgileri; kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle harmanlayıp müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica