Genel

Guam’dan açıklama, ‘Kuzey Kore bizi vuramaz’

Guam’dan açıklama, ‘Kuzey Kore bizi vuramaz’ Kuzey Kore’nin ABD’ye misilleme olarak füze saldırısıyla tehdit ettiği Guam: Kuzey Kore füzesinin Guam’ı vurma ihtimalinin yüzde 0.000001. Sakin olun, cennetin tadını çıkarın. Guam’dan açıklama, ‘Kuzey Kore bizi vuramaz’ detaylar haberimizde…

Guam’dan açıklama, ‘Kuzey Kore bizi vuramaz’

Kuzey Kore’nin ABD’nin stratejik bir askeri üssüne ev sahipliği yaptığı için saldırmakla tehdit ettiği Pasifik adası Guam’dan açıklama geldi. Guam’da vatandaşlara “Rahat olun, Cennetin tadını çıkarın” tavsiyesi yapıldı.

162 bin nüfuslu Guam’ın valisi Eddie Calvo, televizyonda yayınlanan iki dakikalık mesajında halihazırda tehdit altına olmadıklarını ve halkın bu konuda rahat davranabileceğini belirtti. Calvo, “Her ihtimale karşı hazırlıklı olduğumuzu temin ederim” dedi. Vali, güvenliği garantiye almak adına Washington ile iş birliği içinde olduklarını da söyledi.

‘Kuzey Kore’nin bizi vurma şansı yüzde 0.000001’

Adanın ulusal güvenlik danışmanı George Charfauros ise bir Kuzey Kore füzesinin Guam’ı vurma ihtimalinin yüzde 0.000001 olduğunu dile getirdi. Charfauros, bölge sakinlerine ‘rahat olun ve cennetin tadını çıkarın’ tavsiyesinde bulundu.

Sahilleri, berrak mavisi gökyüzü ve gün batımlarıyla tanıtımını yapan Guam, turistler için popüler tatil noktalarından biri. Öte yandan adadaki Andersen Hava Üssü ile Guam Deniz Üssü 6 bin ABD askerine ev sahipliği yapıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kuzey Kore’nin nükleer tehdide devam etmesi durumunda ‘ateş ve gazapla karşılaşacağını’ söylemesinin ardından karşı taraftan bu sözlere cevap gecikmemişti. Kuzey Kore’den bir askeri yetkili, Guam’daki ABD üslerini hedef alacak ve Hwasong-12 balistik füzelerinin kullanılacağı bir saldırının üzerinde durduklarını belirtmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica