Genel

Gündoğdu: Cumhuriyet Parkını hukuki zeminde yapmaya kararlıyız

Gündoğdu: Cumhuriyet Parkını hukuki zeminde yapmaya kararlıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İzmit Belediyesi’nin Cumhuriyet Parkı’na yönelik kamuoyunu yanıltıcı ve maksatlı olarak vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği SMS metni ve mesnetsiz iddialarına yönelik basın toplantısı düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Parkı için hazırladığı ve Koruma Kurulunun onayladığı projeyi de kamuoyuyla paylaşan Genel Sekreter Gündoğdu, “Cumhuriyet Parkı’nı hukuki zeminde yapmaya kararlıyız” dedi.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Sekreter Gündoğdu, “İzmit Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın cep telefonlarına kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve toplumu tahrik etmeye yönelik SMS metinleri atıldığını tespit ettik. İzmit Belediyesi tarafından gönderilen bu SMS metninin gerçeklerle bağdaşan hiçbir tarafı yoktur” ifadesini kullandı.

PARKIN MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİRE AİT

İzmit Belediyesi tarafından öne sürülen Cumhuriyet Parkının kapatılacağı ve ranta kurban edileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Genel Sekreter Gündoğdu, “Bunların gerçeği yansıtmadığını size durumu belgeleriyle izah edeceğiz. 5.478 metrekare alana sahip Cumhuriyet Parkının mülkiyeti Büyükşehir’e aittir. İzmit Belediyesi tarafından 2021’in 9. ayında resmi bir yazıyla parkın tahsisi istenmiştir. Yani İzmit Belediyesi, mülkiyeti bize ait olan Cumhuriyet Parkının tahsisini bizden istemiştir. Bunun üzerine 18.01.2022 tarihindeki mecliste parkın içinde bulunan kafenin 5 yıllığına tahsisinin yapılacağı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın tarafından ifade edilmiştir. Başkanımız Büyükakın, bu toplantıda parkı biz yapalım size verelim ifadesini de kullanmıştır” açıklamasını yaptı.

KAZANAN YİNE İZMİT ESNAFI OLACAK

Büyükşehir olarak meclis kararının ardından Cumhuriyet Parkı için çok güzel bir proje hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Genel Sekreter Gündoğdu, “Mesajdaki iddia bu alanda birilerine rant sağlanacağı şeklinde. Buraya yapacağımız park tamamlandığında aynı Cumhuriyet Bulvarında olduğu gibi rant elde eden, yani kazanan yine esnafımız olacaktır. Bizim hazırladığımız projede rant oluşturacak en ufak bir yapı söz konusu değildir. Büyükşehir olarak hukuki zeminde ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz. İzmit Belediyesi mesajında kamu düzenini bozucu eylem ve işlemlerin olacağını açıklıyor. Kamu düzeninin kimler tarafından sağlanacağı bellidir. Büyükşehir olarak o parkı yapacağız bunda kararlıyız. Hukuki zeminden asla ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu tip provokatif eylemlerle hukuki zeminde mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica