İGF

Güneşin Kadınları, Bursa’da da kooperatifleşti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde iki yıl önce başlayan ve Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu koordinatörlüğünde devam eden ‘Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin 12’incisi Hüsniye Pıtırlı başkanlığında Bursa’da kuruldu.

BURSA (İGFA) – Kadın istihdama destek olmak ve aynı zamanda kadınların ekonomik özgürlüğünü elde etmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında kurulan Güneşin Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi ile kadınların çalışma hayatının içinde daha fazla yer alması sağlanacak. 
İYİ Parti Bursa İl Kadın Politikaları Başkanı Hüsniye Pıtırlı, “Esas olan kadın emeğinin değerlenmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasıdır” dedi. Güneşin Kadınları Kooperatifleri’nin kadınları hem ekonomik hayata dahil ederek güçlendirmeyi, hem de ekonomik ve sosyal hayata katılım sağlamalarını amaçladığını kaydeden Başkan Pıtırlı, “Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması çalışmaları kapsamında, ilk kadın kooperatifi 14 Mart 2020’de Adana’da ‘Güneşin Kadınları Çukurova Kooperatifi’ adıyla kurulmuştu. Proje başlangıçta,  kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedeflemiş gibi görünse de, orta ve uzun vadede birçok sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmıştı. Tüm illerde kurulması amaçlanan kooperatiflerle, kadınların üretim yapabilmeleri, aynı zamanda ürettiklerini pazarlayabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlanacak” diye konuştu.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica