Mustafa Göksel

Günümüzdeki Star Kavramı ve Büyük Ustaların farklı bakış açısı

Günümüzdeki Star Kavramı ve Büyük Ustaların farklı bakış açısı Bu tür anlamda Türkiye’nin en büyük star kabul edilen bazı isimleri veyahut ta birkaç ustaca iş yapan komedyen bir projede yer aldığında bir çok dünyaca ünlü markalar bile o isimler için reklam ve sponsorluk anlamında desteklerini veriyorlar. Günümüzdeki Star Kavramı ve Büyük Ustaların farklı bakış açısı detaylar haberimizde…

Günümüzdeki Star Kavramı ve Büyük Ustaların farklı bakış açısı

Arkadaşlar günümüzde birçok usta tiyatrocu ve sağlam usta sahne sanatçıları, Devlet tiyatrosu sanatçıları ve Devlet sanatçısı almış ve hala hayatta olan sanatçılar yeni yetme STAR kavramından bahsediyorlar. Kendileri yıllarca verilen onca emeklerinin hiçe sayıldığını sosyal medya internet veyahut bir güzellik ya da mankenlik yarışmasından çıkarak bir internet fenomeni veyahut bir Best Model olup hemen bir sinema filmi bire dizi de başrol oynamak şeklinde piyasada ve sanat camiasında yer edindiğinde bizler yılların birikimiyiz diyebilirler.

Aslında işin aslı öyle değil büyük yapım şirketleri bile günümüzde çekilen sinema filmi dizi veya benzeri proje ve yapımlarında mevcut ekonomik konjonktür de maliyetleri karşılamakta zorlanarak reklam ve sponsor desteklerine başvuruyorlar. Bu tür anlamda Türkiye’nin en büyük star kabul edilen bazı isimleri veyahut ta birkaç ustaca iş yapan komedyen bir projede yer aldığında bir çok dünyaca ünlü markalar bile o isimler için reklam ve sponsorluk anlamında desteklerini veriyorlar.

Örneğin: bir Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, bir Burak Özçivit gibi ya da komedi de Ata Demirer gibi Cem Yılmaz gibi hadi onlar bir nebze karikatür dünyasından stand-up ile piyasada yer edindiler Tiyatro vs. yada sosyal medya fenomeni olan bazı genç arkadaşlar vs. leri bahane etmeleri de yersiz kalıyor. Bunu da şöyle açıklayalım.

Eski kuşak Türk sinemasında ve özellikle Yeşilçam döneminde usta tiyatrocular büyük ustalar yine vardı. Fakat bunun yanında bugünkü star kavramının temeli olan jönler vardı güzellik yarışmalarından çıkan bayan Türkiye güzelleri yarışmalarında çıkan artistler sinema aktörleri bunlara örnektir. Ülkemizin o dönemlerde en ünlü dergisi Kadınca Ses Dergisi gibi dergilerin düzenlediği sinema yarışmalarında sinemamız bit çok aktörü kazanmıştır. Ses dergisi Sinema yarışmasında birincilik alarak sinemamıza geçen isimler arasında Ediz Hun, Tarık Akan, Mesut Engin gibi örnekler verebiliriz. Bu tür organizasyonlar yeni jenerasyonda 2000’li yıllardan sonra da çeşitli yarışmalarla devam etti.

Çeşitli Yarışmalarla Piyasaya girerek Ünlü olan Oyuncu Şarkıcı Müzisyen vs. Bazı İsimler:

Belgin Doruk: İstanbul Film ve Yıldız Dergisi Sinema Yarışması Türkiye güzeli 1955

Belgin Doruk

Ekrem Bora: Yıldız Dergisi Sinema Yarışması Türkiye yıldızı 1953

Ekrem Bora

Selda Alkor: Artist Dergisi Sinema Yarışması Türkiye Güzeli 1963

Selda Alkor

Cüneyt Arkın: Artist Dergisi Sinema Yarışması Türkiye yıldızı 1963

Cüneyt Arkın

Filiz Akın: Artist Dergisi Sinema Yarışması Türkiye Güzeli 1962

Filiz Akın

Ediz Hun: Ses Dergisi Sinema Yarışması Birincilik 1969

Ediz Hun

Tarık Akan: Ses Dergisi Sinema Yarışması Birincilik 1971

Tarık Akan

Necla Nazır: Ses Dergisi Sinema Yarışması Birincilik 1974

Necla Nazır

Gülşen Bubikoğlu: Ses Dergisi Sinema Yarışması 1973

Gülşen Bubikoğlu

Mesut Engin: Ses Dergisi Sinema Yarışması 1973

Mesut Engin

Engin Akyürek: Türkiye’nin Yıldızları Oyunculuk Yarışması Birincilik

Engin Akyürek

Beren Saat: Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında ikincilik

Beren Saat

Özge Ulusoy: Survivor yarışmasında derece

Özge Ulusoy

Özgür Çevik: Akademi Türkiye yarışmasında Derece

Özgür Çevik

Pınar Aydın: Akademi Türkiye yarışmasında Birincilik

Pınar Aydın

Burcu Biricik: Artiz Mektebi Oyunculuk Yarışması 2011

Burcu Biricik
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica