Siyaset

Haftanın iki gününde sadece halkımızı dinleyeceğiz

Haftanın iki gününde sadece halkımızı dinleyeceğiz Eski adıyla demiryolu, yeni adıyla yürüyüş yolunu demiryolunun simgeleri olan çan çanlar, sirenler gibi sembolik ölçülerde yapıp nostalji yaratmayı hedefledik. Haftanın iki gününde sadece halkımızı dinleyeceğiz detaylar haberimizde…

Haftanın iki gününde sadece halkımızı dinleyeceğiz

CHP İzmit Belediye meclis üyesi aday adayı Tufan Subaşı, seçimi kazandıkları takdirde hayata geçirecekleri projelerin bir kısmını paylaştı. Tufan Subaşı, öncelikli hedeflerinin İzmit’e bir türlü getirilemeyen turisti getirmek için formülleri olduğunun altını çizdi.

“Maliyenin kullanmadığı Fransız Sörler Okulu ve ona bağlı kilise…”

CHP İzmit Belediye meclis üyesi aday adayı Tufan Subaşı; “Bugüne kadar bir türlü değerlendirilemeyen tüm tarihi eserleri değerlendirmeyi planlıyoruz. Kentin kültür ve tarih mirası olan Osmanlı ve Türk eserlerinin yanı sıra; Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan Roma Sarayı, anfi tiyatronun yanı sıra Ermeni ve Rumlar döneminden kalan; örneğin Acısu mevkiinde bulunan ve maliyenin kullanmadığı Fransız Sörler Okulu ve ona bağlı kilise; Kapanca Sokak’ta bulunan ve uzun yıllar İstiklal İlkokulu olarak hizmet veren eski Ermeni kilisesini tarih turizmine açmayı planlıyoruz. Ayrıca Hıristiyan dünyasınca çok önemsenen Santa Barbara’nın öldürüldüğü, Bağçeşme’deki kule ve çevresine düzenlemeler yapıp o inanca sahip olanları İzmit’e getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

“İstanbul’a gelen yabancı turistleri İzmit’e getirmenin yollarını arayacağız”

İzmit’le bütünleşen pişmaniyenin yeterince tanıtılmadığını söyleyen Subaşı; “Göreve geldiğimiz takdirde, şehir merkezinde bir pişmaniye pasajı açacağız. Öte yandan turizm şirketleriyle devreye girip, İstanbul’a gelen yabancı turistleri İzmit’e getirmenin yollarını arayacağız. Yabancı turistlere hitap edebilecek kapasitede kafe, restoran gibi tesisler inşa edeceğiz. Eski adıyla demiryolu, yeni adıyla yürüyüş yolunu demiryolunun simgeleri olan çan çanlar, sirenler gibi sembolik ölçülerde yapıp nostalji yaratmayı hedefledik. Bir başka nostalji ise faytonlar. Bunun için küçük bir alanda dahi olsa birkaç fayton ile bu nostaljiyi de yaşatmayı düşünüyoruz diyerek dönem dönem Arap turistleri de İzmit’e çekmeyi ve onların ihtiyaçlarına yönelik tesisler kurmayı planladıklarını söyledi.

“Şeffaf belediyecilikten asla ödün vermeyeceğiz”

CHP İzmit Belediye meclis üyesi aday adayı Tufan Subaşı; “Şeffaf belediyecilikten asla ödün vermeyeceğiz. Belediyemizin icraatlarını 6 ayda bir basınla ve kamuoyu ile paylaşacağız. Haftanın 2 gününü halk günü yapacağız. İzmit’te yaşayan vatandaşlarımıza ayırım yapmadan, tümüne eşit bir şekilde hizmet vereceğiz. Önceliğimiz partililerimiz değil halkımız olacak” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica