Genel

Halk Arenasından çarpıcı açıklamalar geldi

Halk Arenasından çarpıcı açıklamalar geldi Dün Balıkesir Erdek’ten canlı yayınla izleyicilerle buluşan programa katılım o kadar yoğundu ki, bayraklarıyla Halk Arenası’na katılanların görüntüsü adeta bir Cumhuriyet mitingini anımsattı. Halk Arenasından çarpıcı açıklamalar geldi detaylar haberimizde…

Halk Arenasından çarpıcı açıklamalar geldi

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası gündeme bomba gibi düşecek konularla hız kesmeden devam ediyor. Dün Balıkesir Erdek’ten canlı yayınla izleyicilerle buluşan programa katılım o kadar yoğundu ki, bayraklarıyla Halk Arenası’na katılanların görüntüsü adeta bir Cumhuriyet mitingini anımsattı. Konuklardan, CHP Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Özgür Özel ile Gaziantep bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Av. Namık Havutça, Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki’nin yanı sıra yaklaşık üç bin kişinin bir miting ortamında izlediği programa konuşmacı olarak Gaziantep bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve “Halkın Avukatı” Murat Ergün katıldı.

Programda ilk kez söz verilen CHP Grup Başkan Vekili Özel, ülkemizde yargı bağımsızlığının ortadan kalktığına dikkati çekerken, “Yargı, Saray’dan korkuyor. Ancak biz korkmuyoruz. Saray’dan korksak, Vahdettin´den korkardık ve cumhuriyeti kuramazdık. Saray’a da, onun emrindeki yargıya da teslim olmayacağız” dedi.

AKP’nin, ülkeyi kutuplaştırmak ve insanları ötekileştirmek istediğine işaret eden Özel, “Sizi kutuplaştırmak isteyenlere karşı kucaklaşın, ötekileştirmek isteyenlere karşı birleşin” diye konuştu.

Gaziantep bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Barzani’nin, Ortadoğu’yu istikrarsızlık çukuruna çekmeye çalıştığını vurgularken, “Barzani, bölgeyi kan gölüne dönüştürme projesini uygulamak istiyor. Bunu önlememiz için yapılacak uygulamalar açıktır. Habur’u kapatın, uçuşları durdurun, görev süresi dolan başkonsolosun yerine yenisini göndermeyin” dedi.

Meral Akşener’in genel başkanlığındaki yeni partinin Ekim ayında kurulacağını, şu anda partinin ismi için iki öneri bulunduğunu, bunlardan birinin seçileceğini vurgulayan Özdağ, Uğur Dündar’ın ısrarlarına karşın, parti disiplinine aykırı davranmamak ve Akşener’e saygısızlık yapmamak adına bu iki ismi açıklamadı.

Metal yorgunluğu değil, Meral yorgunluğu var

AKP’nin, kurmak üzere oldukları parti konusunda kumpas hazırlıkları içinde bulunduğunu da öne süren Özdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’de metal yorgunluğu bulunduğunu belirtiyor. Aslında AKP´de metal yorgunluğu değil, MERAL yorgunluğu var” diye konuştu. Özdağ, AKP’yi, televizyonda kendileriyle ülke sorunları üzerinde tartışmaya çağırırken, “Karşıma üç AKP genel başkan yardımcısı çıkarsınlar, ben tek başıma onlarla tartışmaya hazırım. Onlara ayrı ayrı 30’ar dakika süre versinler, bana 30 dakika yeter” dedi.

“Halkın Avukatı” Murat Ergün de ülkemizin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerken, “Elbette ki, beni de çeşitli iftiralarla gözaltına alabileceklerinden bir insan olarak korkuyorum. Ancak bu durum, benim konuşmama ve doğruları söylememe engel değil. Bundan sonra da kimsenin önünde eğilmeden, doğruları söylemeyi sürdüreceğim” dedi.

İzleyiciler, programa ellerinde bayraklarla katıldılar. “Halk Arenası”, birlikte söylenen “İzmir Marşı” ile sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica