Genel

Halka Koşan Vali İnci Sezer Becel

Hani masada oturup, göbeği de masanın yarısını kaplayan valiler vardı ya…Hani şu masada oturup göbeğini kaşıyan ve emir yağdıran valiler vardı ya anlatırdı büyükler…
Biz de rastladık o tip valilere…
Gördük…
Ve 80’den sonra halkın valileri gelmeye başlamıştı. Özal döneminin valileri. Halkın ayağına gitmeyen valiler, halkın ayağına giden valiler, halkın önünde ayağa kalkan valiler, ‘Hoş geldiniz’ diyen valiler halkla iç içe olan valiler ve halka koşan valiler…
İşte o Valilerden birisi Nevşehir’de. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel…


Yerinde durmayan, halkın ayağına koşan, halkın önünde ayağa kalkan İnci Sezer Becel’le tanıştık. Genç, dinamik, sürekli halkın yanında olan, özellikle her gün şehit ailelerinin yanında olan, halkın sorunlarını makamında değil yerinde dinleyen, sorunlarına en kısa zamanda çözüm bulan Vali İnci Sezer Becel, daha önce 5 yıl Gülşehir Kaymakamlığı’nda bulunmuş. Nevşehir’i çok yakından tanıyan birisi.
Nevşehir’in marka şehir olması için çok güzel projeleri olan, özellikle turizme ,tarıma ve sanayiye önem veren Vali İnci, iki yıla yakındır görev yaptığı Nevşehir’de halkın sevgisini kazanmış. Zaman zaman Nevşehir esnafının sorunlarını dinleyerek onların sorunlarını çözmeye çalışıyor. Turizm konusunda gerçekten çok bilgisi olan Vali İnci, “Turizm bizim için çok önemli olup, Koronavirüs döneminde dahi mesafe, maske ve temizliğe dikkat ederek şehrimizi en az Koronavirüs olan iller arasına tutmaya çalıştık” dedi.
Nevşehir Valisi, ayak bileğinde lif kopması olmasına rağmen, bastonla halkın arasına karışıyor. Çoğu zaman hemşehrilerinin dertleriyle dertleniyor, sevinçlerine ortak oluyor. Hiçbir zaman “Ben” demiyor, ‘biz’ diyor.
‘Halk’ dedi, ‘millet’ dedi, ‘vatan’ dedi… Nerede bir Nevşehir li  gördüyse, durdu ve konuştu hatta kucaklaştı.
Gün gelecek, ne denecek?
“Recep Tayyip Erdoğan döneminin valileri…”
Yüreği ile şehrine aşkla hizmet eden Sayın Valim İnci Sezer Becel’e Nevşehirliler adına şükranlarımı sunuyorum…
Yolun açık olsun sayın Valim..

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica