Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Halkevi Binasına Siyah Kurdele eylemi devam ediyor

Halkevi Binasına Siyah Kurdele eylemi devam ediyor … Dedeoğlu; “Tarihi eser olmamakla birlikte kentimizin en eski binalarından olan halkevi binasının restore edilip kentimizin girişindeki bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını arzu ediyorum” dedi. detaylar haberimizde…

Halkevi Binasına Siyah Kurdele eylemi devam ediyor

Konuyu yakından takip eden DSP Kocaeli il Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit ilçe başkanı Ömer Karakaya ve DSP Kocaeli il başkan yardımcısı Acar Çakar “Siyah Kurdele” eylemine katıldılar.

DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu Halkevi Binasının restore edilmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“20 MİLYON LİRAYA İHTİYAÇ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞLERDİ”

“İzmit’imizin sembollerinden olan halkevi binamız, maalesef kaderine terk edilmiş durumda. DSP Kocaeli örgütü olarak, halkevi binası ile ilgili o zaman görevde olan Kocaeli valimiz Hüseyin Aksoy’la; üst geçit yanındaki halkevi meydanı ile ilgili de Büyükşehir belediye başkanımız Tahir Büyükakın ile görüşmüştük. Her iki sorunun giderilmesi ile ilgili ricada bulunduk. Şu anda halkevi meydanındaki kötü görüntü büyükşehrin çalışmalarıyla ortadan kaldırıldı. Bu konuda Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Halkevi binası ile ilgili, o zaman görevde olan Kocaeli valimiz Hüseyin Aksoy, binanın fizibilitesini yaptırdıklarını ve restorasyonun yapılabilmesi için 20 milyon liraya ihtiyaç olduğunu söylemişlerdi. Ancak bugüne kadar bu konu ile ilgili hiçbir olumlu gelişme olmadı.

Kocaeli sanayi kenti halkevi binası için gerekli meblağ bulunabilir. Yeter ki restore edilmek istensin.

“KENTİMİZİN EN ESKİ BİNALARINDAN OLAN HALKEVİ BİNASI RESTORE EDİLMELİ”

Bu kentte yaşayan bir vatandaş ve DSP il başkanı olarak binlerce kişinin eğitiminde önemli rolü olan tarihi eser olmamakla birlikte kentimizin en eski binalarından olan halkevi binasının restore edilip kentimizin girişindeki bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını arzu ediyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica