Doğa Tarım

Hatay’da üreticiliğe verilen destek karşılığını buluyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bereketli Amik Ovası’nın kalbi Kumlu’da hemşehrileri ile bir araya geldi.

HATAY (İGFA) – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Kumlu’daki ilk durağı Uzunkavak Mahallesi oldu. Savaş, burada büyükbaş hayvan besiciliği yapan vatandaşlarla buluştu.

Başkan Savaş, ilki geçen senelerde kullanılmaya başlanan büyükbaş hayvan tırnak kesim ve bakım makinesinin ikincisini köylülerle birlikte hizmete sundu.

Kentteki hayvancılığın tarım gibi gittikçe geriye gittiğini belirten Savaş, “Gerileyen bu sektöre destek olmak için iki sene önce ilk makineyi hizmete sunduk. İhtiyacın daha fazla olduğunu anlayınca ikincisini yaptık. Pandemiye rağmen tek makineyle 5 bin 963 büyükbaş hayvanın tırnağını kesip bakım yaptık” dedi.

HBB’nin ücretsiz verdiği bu hizmetin özel sektörde en az 500 lira olduğunu ve her hayvanın yılda 1 kez tırnak bakımının yapılması gerektiğini açıklayan Savaş, “Hayvanların tırnak bakımlarının yapılmaması her türlü enfeksiyona zemin hazırlıyor. Hayvanların hastalıkla karşılaşmasına sebep oluyor. Et, süt ve bebek verimini yüzde 12 oranında azaltıyor. Bu nedenle ikinci makinemizi yaptırdık. Her iki makinemiz de besicilerimizin emrindedir” diyerek makinelerin birinin ova, diğerinin körfez bölgesinde hizmet vereceğini belirtti.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİSİ HBB’NİN HİZMETİNDEN MEMNUN

Büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ali Çelik, HBB’nin verdiği hizmetten faydalandığını söyledi. 6 ay önce 500 kiloya kadar düşen hayvanının tırnak bakımından sonra 1 tona çıktığını belirten Çelik, “Büyükşehir ekiplerimizden rica ettik, onlar da hayvanlarımızın bakımı gerçekleştirdi. Hayvanım etlikten damızlığa döndü. Başkanımıza ve Büyükşehir ekiplerine çok teşekkür ederim” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica