Siyaset

Haydi başka kapıya Soylu ‘Sende tutar bende tutmaz’

Haydi başka kapıya Soylu Soylu Çelebi’ninFETÖ‘cüler gibi davrandığını’ söyleyince Çelebi, “Sende tutar bende tutmaz başka kapıya!” yanıtını verdi. Haydi başka kapıya Soylu detaylar haberimizde…

Haydi başka kapıya Soylu …

“Kendileri (Hükümet) gibi düşünmeyen herkes FETÖ’cü”

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Mecliste, “Siz bu ülkeye yeni 15 Temmuzlar mı yaşatmaya çalışıyorsunuz?” demesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile FETÖ polemiğine yol açtı. Soylu, “terörle mücadeleyi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi’nin ihanet içerisinde olduğunu” söyledi, “Milletimizi katleden şerefsiz FETÖ’cüler gibi davranmaktadır” dedi. FETÖ’den 4 yıl yattığını hatırlatan Çelebi ise Soylu’ya, “Sende tutar bende tutmaz başka kapıya!” diye yanıt verdi.

Ergenekon Davası’nda 4 yıl cezaevinde tutuklu kalan CHP İzmir Milletvekili Çelebi, Meclis Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifi’nde partisi adına bir konuşma yaptı.

Kumpas davalarını hatırlattı…

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın yanı sıra bir de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni güçsüzleştirme vakfı olduğunu söyleyen Çelebi; “Kumpas davaları”nı hatırlattı. FETÖ ile mücadele edildiği söylenirken bu davaların neden devam ettiğini sordu.

“Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu destandır?”

15 Temmuz sonrası uygulamaları eleştiren Çelebi şunları söyledi: “SADAT’çılardan kurulan jüri yapısıyla Harp Okulu’na alımlarda sözlü mülakatlarda hangi sorularla insanların elendiğinin farkında mısınız? Tabii ki farkındasınız çünkü sizden habersiz oralarda kuş uçmaz. ‘Çanakkale mi destandır, 15 Temmuz mu destandır?’ diye sorularak yapılan densizlik ve hadsizlikten haberiniz yok mu? ‘Şeker fabrikalarının satılmasıyla ilgili ne düşünüyorsun?’ gibi politik bir soruyla Harbiyeli alımının nasıl bağdaştırıldığını düşünüyorsunuz?

“Yeni 15 Temmuzlar mı yaratıyorsunuz?”

Bakın, ordu, partinizin ordusu değil, milletin ordusu; Türk milletinin ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri. Tabii, bunca yapılan ayrımcılığın yazılı sınavlarda yüksek puanlar alan zeki, pırıl pırıl vatan evlatlarının politik ve ayrımcı sorularla elenmesi sizin uzmanlık alanınıza giriyor çünkü sizin uzmanlık alanınız liyakat değil, sadakat. Tabii, sonra ne oluyor? Kendinize yakın bulduğunuz tarikatlar orduda cirit atmaya başlıyor, sonra da cuma namazını hangi cemaatin imamı kıldıracak diye Harbiye’de kavga çıkıyor. Siz bu ülkeye yeni 15 Temmuzlar mı yaşatmaya çalışıyorsunuz? Bundan derhâl vazgeçin. Sınav alımlarında liyakat ve ehliyet esasları istiyoruz.”

“Evraklar takkesiz imzalanmıyor”

Çelebi konuşmasında Jandarma ile ilgili de şu iddiada bulundu: “Jandarma Genel Komutanı bir ilimize denetlemeye gidiyor, il jandarma komutanı onu karşılamıyor, kırk dakika sonra geliyor. ‘Neredesin?’ diyorlar, ‘Vakit namazında olduğum için karşılamaya katılamadım’ diyor. Ordunun şu anki durumu bu… Bazı makamlarda evraklar takkesiz imzalanmıyor. Jandarma karargâhında mescide gitmeyen astsubayların çeşitli bahanelerle sürgün tayinler yaşadığını biliyoruz.”

“Fetö ile mücadele edenlerle mücadele”

Çelebi bu sözlere tepki gösterilmesi üzerine; albay Aziz Yılmaz, Güven Şaban ve Nurettin Alkan isimlerini verdi. 15 Temmuz’da ölümüne savaşan bu subaylara ‘aferin bile denilmediğini’ söyleyen Çelebi; “Aziz Yılmaz’a ödül yerine ceza verildi; Güven Şaban ve Aziz Yılmaz’ın zorla emekliye sevk edilmesi sağlandı. Madem arkadaşlarınız bunlar. Hani FETÖ’yle mücadele ediliyordu? Yoksa FETÖ’yle mücadele edenlerle mi mücadele ediliyor? Bunu açıklamanız lazım” dedi.

Soylu’dan Çelebi’ye: “Fetöcüler gibi davranıyor”

Çelebi’nin açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Soylu paylaşımında; “Kahraman Jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude, benzer görevleri yapıp Milletimizi katleden şerefsiz FETÖ’cüler gibi davranmaktadır” dedi.

Çelebi’den Soylu’ya: “başka kapıya”

Soylu’nun açıklamasına karşılık veren Çelebi ise; “FETÖ’den 4 sene yatan ben, FETÖ’yü öven sensin Süleyman Soylu. Uydurma Ergenekon terör örgütünden yargılanırken terörle mücadeleye giden yine ben! Sende tutar bende tutmaz başka kapıya!” mesajı paylaştı. Çelebi bir diğer mesajında da Ergenekon davasındaki savunmasından bir bölüm paylaştı; “Süleyman Soylu sen Zekeriya Öz’ü överken ben onun yüzüne 2010’da bu savunmayı yapıyordum. Şanlı ordumuz nasıl savunulur izle!” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica