Ekonomi

Hazır yemek sektörü istihdam artışında

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) tarafından açıklanan verilere göre, okulların açılması ile yaşanan kapasite artışı yıl sonuna kadar yüzde 15-20 civarına ulaşması beklenirken, sektör 2022 yılı istihdam hedeflerini yüzde 15 oranında artırdı.

İSTANBUL (İGFA) – Kapasite artışının istihdamı doğrudan etkileyeceğine dikkat çeken AŞHAN Yönetim Kurulu Başkanı Şemsetdin Hancı, yaşanan kapanmalar ile her sektörde olduğu gibi hazır yemek sektöründe de dalgalanmalara neden olduğunu söyledi. Normalleşme süreci ile birlikte, sektörde yaşanan hareketlenme kapasite ve istihdam artışını da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Hancı, talep doğrultusunda 2022 yılı istihdam hedeflerini artırdıklarını kaydetti.

“Bu kapsamda, firma olarak biz de günde 300 bin pax üzerinde üretim yapıyoruz” diyen Hancı, “Toplam istihdam sayımız şu an 3 bin, yeni projelerimizle birlikte 2022 yılı sonu 4 bin civarı personele ulaşmayı planlıyorduk, piyasada oluşan talep doğrultusunda ilave işlerle birlikte 2022 yılı sonunda 4 bin olan istihdam hedefimizi 5 bine yükselttik. Ayrıca, 2022 yılında yüzde 30 oranındaki büyüme hedefimiz ile 750 milyon TL olan büyüklüğümüzü 1 milyar 300 bin seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YILLIK YÜZDE 10’UN ÜZERİNDE BÜYÜME GÖSTERECEK

Hazır yemek sektörünün önümüzdeki yıllarda her yıl biraz daha büyüme kaydederek bu doğrultuda bir trend göstereceğini ifade eden Hancı, sektörde yaşanacak büyüme ile yıllık yüzde 10’un üzerinde bir büyüme gerçekleşeceğini söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica