Siyaset

HDP’nin yerel demokrasi buluşmasında eklektik yaklaşım

HDP’nin yerel demokrasi buluşmasında eklektik yaklaşım Gergerlioğlu; “Biz yıllardır Türkiye’nin barış, adil ve demokratik bir düzen içerisinde yönetilmesini söylüyoruz. Fakat bize yapılan baskılar bitmiyor. Türkiye’de meseleler baskıyla çözülmez. Konuların oturup konuşulması gerekmektedir” dedi. HDP‘nin yerel demokrasi buluşmasında eklektik yaklaşım detaylar haberimizde…

HDP’nin yerel demokrasi buluşmasında eklektik yaklaşım

HDP Kocaeli il örgütünün gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, meclisin üçüncü büyük partisi olarak bugüne kadar yapabildikleri konusunda basını ve katılımcıları bilgilendirdi. Gergerlioğlu konuşmasında; Yargıda yaşanan hikayelere, Ülke olarak itibarımızın ayaklar altına düşmesine, Dilovası’nın raporlaştırılmış sorunlarına; ve mecliste verdikleri soru önergelerine, komisyonlarda verdikleri araştırma önergelerine, Yerel seçimleri kazanmaları halinde yeniden kayyum atanması… konularına değindi.

Sorumlu STK temsilcileri toplantıya iştirak etti…

HDP’nin kahvaltılı yerel demokrasi buluşması toplantısına HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Kocaeli milletvekili ve Avrupa Birliği eski bakanı Ali Haydar Konca; HDP Kocaeli İl Eş Başkanları Şehabettin Işık, Leyla Aygün, eski il başkanları İbrahim Elgin, Mehmet Akgün, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Türkiye demokrasi açısından karanlık günler yaşıyor

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu; “Bugün tam olarak 100 gün oldu. Milletvekili olarak göreve başlamamın ardından 100 günü geride bıraktık. İçinde bulunduğumuz günlerde Türkiye demokrasi açısından karanlık günler yaşıyor. Yargı açısından utanç verici günler yaşıyoruz.

“Rahip Brunson arkasında Amerika olduğu için kendini kurtardı gitti”

Rahip Brunson hikayesi tahmin ettiğimiz gibi bitti. Bir takım siyasetler üretmek için bazı diplomatik şahsiyetleri, bazı gazetecileri rehin tutarak politika yapmak isteyen tek bir adamımız var. Akıllarınca Türkiye’yi yönetiyorlar. Fakat utanılacak işler yapıyor. Adalet mülkün temelidir sözünün yakınından bile geçmiyorlar. Rahip Brunson arkasında Amerika olduğu için kendini kurtardı gitti. Fakat en ufak bir fikir ayrılığı yaşayan insanlar bile sadece düşüncelerinden dolayı cezaevine gidiyor. Bu tablolar anlatılmakla bitmez” dedi.

“Halkımız 67 milletvekiliyle bizleri meclis üçüncü partisi yaptı”

Gergerlioğlu, “Bizim partimiz HDP’ye karşıda yaptırım ve tavırlar var. Fakat bizi engellenmeye çalışan güçlere rağmen, saraya rağmen halkımız 67 milletvekiliyle bizleri meclisin üçüncü partisi yaptı.

“Türkiye’de meseleler baskıyla çözülmez”

Biz yıllardır Türkiye’nin barış, adil ve demokratik bir düzen içerisinde yönetilmesini söylüyoruz. Fakat bize yapılan baskılar bitmiyor. Türkiye’de meseleler baskıyla çözülmez. Konuların oturup konuşulması gerekmektedir.

“En çok Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verdik”

Mecliste A’dan Z’ye her konuyla ilgili her kesimin sorunlarıyla ilgili meseleleri gündeme getirmeye çalışıyoruz. Her konuyla ilgili soru önergesi verdik. Ama en çok Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verdik. Adalet Bakanlığı’na 62 adet soru önergesi verdik. Gerek cezaevinde yaşanan sorunların, gerek cezaevlerinde çalışmakta olan hasta görevli vatandaşlarımızın da durumlarıyla ilgili soru önergeleri verdik. Kamudan ihraç edilenlerin göreve iade konuları gibi önergeler sunduk.

“Uygur Türklerine Çin’in yaptığı zulmü sadece seyrediyoruz”

HDP sadece Kürt sorunuyla ilgileniyor gibi bir görüntü oluşsa da biz hangi etnik kökene bağlı olmaksızın zulüm çeken herkes için soru önergeleri sorduk. Uygur Türklerine Çin’in yaptığı zulmü sadece seyrediyoruz. Uygur Türklerinin yaşadığı zulümlerle ilgili soru önergesi de verdik. Mecliste Uygur Türkleriyle ilgili tek soru önergesi veren milletvekili benim” dedi.

“MHP’nin af teklifi sadece bir kesimi affetmeye yönelik bir tekliftir”

MHP’nin af teklifiyle ilgili soruya cevap veren HDP vekili Gergerlioğlu; “Parti olarak bizim görüşümüz şudur. MHP’nin af teklifi sadece bir kesimi affetmeye yönelik bir tekliftir. Bu Türkiye’de geniş bir planda eline alınması gereken konudur. Bu af konusu diğer birçok konuyu da içine alacak bir af reformu söz konusu olacaksa böyle bir çalışmanın destekçisi olacağız. Fakat MHP’nin şuan ki teklifi belli bir kısmı kapsıyor. MHP’nin teklifinden sonra bizimde af ile ilgili geniş kapsamlı bir teklifimiz olacak” dedi.

“Biz genel olarak ittifaka soğuk bakmıyoruz”

Gergerlioğlu son olarak ittifakla ilgili soruyu; “Parti olarak biz ittifaka soğuk bakmıyoruz. Ama yerel seçimlerde, genel seçimlere göre ittifakın prosedürleri farklı oluyor. Aday üzerinde bir ittifak olabilir. Ama biz genel olarak ittifaka soğuk bakmıyoruz. Yerel yönetimlerde iktidarın elindeki belediyelerinin alınması gerekmektedir. Mevcut belediyelerimizi tekrar kazanmamız halinde tekraren kayyum atamakla bizi tehdit ediyorlar. Ülkemizde tek adam rejimiyle uygulanan Nazi politikalarını halkımızla bütünleşerek bertaraf edeceğiz” ifadeleriyle cevaplandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica