Sağlık

Hekimler bugün sağlık yasasının geri çekilmesi için Ankara’da

Hekimler bugün sağlık yasasının TBMM Sağlık Komisyonunda kabul edilen ve muhalefetin şerh koyduğu yasanın geri çekilmesi için TTB ve SES üyesi hekimler Ankara’ya gidiyor. Hekimler bugün sağlık yasasının detaylar haberimizde…

Hekimler bugün sağlık yasasının …

“Tasarıyla, özellikle SES üyelerinin kamu ve özel hastanelerde çalışması engellenmek isteniyor”

AKP’nin “Sağlıkla ilgili bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi”nin güvenlik soruşturmasına takılan; ve KHK ile ihraç edilen hekim ve diş hekimlerinin Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile; anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engelleyen 5’inci maddesinin TBMM Sağlık Komisyonunda kabul edilmesi üzerine; Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hekimler yasanın geri çekilmesi için Ankara’ya gidiyor.

“Sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermemektedir”

Kamuoyuna “sağlıkta şiddete karşı” olarak sunulan tasarı, sağlıkta şiddete çözüm önermediği gibi, hukuksuz bir şekilde kamudan atılan; güvenlik soruşturmalarından geçemeyen hekimlerin mesleğini yapma olanağını ortadan kaldırıyor.

“Bu yasanın TBMM’den geri çekilmesi talebiyle Ankara’dayız”

TTB ve SES tarafından yapılan ortak çağrıda “Tüm çabalarımıza rağmen cezası olmayanların hekimlik yapmalarının engellenmesi hukuka ve insan haklarına aykırı biçimde Sağlık Komisyonunda kabul edilmiştir. Bu yasanın TBMM’den geri çekilmesi talebiyle 11 Kasım’da Ankara’dayız” ifadeleri yer aldı.

Bugün saat 13.00’da Ankara Kuğulu Park’ta toplanacaklar

Hekimler, Bahçelievler’de özel bir hastanenin Psikiyatri bölümünde görevli uzman doktor olan Fikret Hacıosman’ın eski hastası tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin 1. ayında, 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00’da Ankara Kuğulu Park’ta toplanarak yasanın geri çekilmesini isteyecek. ilerihaber

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica