Ekonomi

Her üç saniyede bir cam üretiliyor

60’a yakın ülkeye ürünlerini ulaştıran, Türkiye’deki pazar payını yüzde 50’ye, Avrupa’daki pazar payını da yüzde 25 seviyesine çıkaran Yorglass’ın CEO’su Semavi Yorgancılar, “Tüm fabrikalarımızda her üç saniyede bir cam üretiyoruz. Dünyanın en büyükleriyle yan yana ilerliyor, güvenilir ve global bir tedarikçi olarak iş ortaklarımız tarafından ödüllendiriliyoruz. Çalışan sayımız da pandemi döneminde iki katına ulaştı” dedi.

BURSA (İGFA)- Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alıyor ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 1000 ihracat şampiyonunu açıkladığı listede de Yorglass,ilk 500’de bulunuyor. 

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, 2021’de daha da büyüdüklerini, pandemi koşullarında önemli yatırımlarda bulunduklarını söyledi. Bolu, Çerkezköy, Eskişehir, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere altı üretim tesisine sahip olduklarını belirten Yorgancılar, “İşimizi severek yapıyor, üretmeyi seviyoruz. İşini büyük bir tutkuyla yapan ve odaklanan bir ekiple Yorglass sürekli gelişerek büyüyor. 10 yılda beyaz eşya sektörüne sattığımız cam adedi 250 milyonu geçti. 1974’te endüstriyel cam işine girdiğimiz günden bu yana başarıdan besleniyoruz ve bu da bize her şeyin daha iyisini yapabilme gücü veriyor” dedi.

AVRUPA’DAKİ PAZAR PAYI YÜZDE 25’E ÇIKTI 

Ürünlerini 60’a yakın ülkeye ulaştırdıklarının bilgisini paylaşan Yorgancılar, 2021’de Türkiye’deki pazar paylarının yüzde 50’ye, Avrupa’daki pazar paylarının da yüzde 25 seviyesine çıktığını ifade etti. Yorgancılar, “Çalışan sayımız iki katına ulaştı. Tüm fabrikalarımızda her üç saniyede bir cam üretiyoruz.  Dünyanın en büyükleriyle yan yana ilerliyor, güvenilir ve global bir tedarikçi olarak iş ortaklarımız tarafından ödüllendiriliyoruz. Uluslararası iş ortaklarımız için hayata geçirdiğimiz Çerkezköy beyaz eşya tesisimiz faaliyetlerini artırırken, Bolu ve Eskişehir işletmelerimiz de başarıyı katlıyor.

Bunun en önemli göstergesi iş ortaklarımız tarafından Yılın Global Tedarikçisi seçilmemiz oldu. Ödül töreni de Çerkezköy beyaz eşya işletmemizde düzenlendi. Ayrıca yıl bitmeden dünyanın önde gelen vergi ve yönetim danışmanlığı firması Deloitte tarafından yapılan değerlendirmede 2021’in ‘En İyi Yönetilen Şirketler’ kategorisinde ödülün sahibi olduk. Tüm bunlar bizim için heyecan verici bir motivasyon kaynağı” diye konuştu.

AR-GE MERKEZİ SENE BAŞINDA FAALİYETTE 

Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cam, yapısı ve özellikleri itibarıyla alternatifi bulunmayan bir ürün. Altı tesisimizdeki faaliyetlerimizi bu görüşümüzden yola çıkarak kurguluyor, yaşama değer katan yeni nesil teknolojilerle oluşturduğumuz ürünleri Endüstri 4.0 altyapısını kullanarak ortaya koyuyoruz. İnovatif ürünler geliştirmek için Ar-Ge merkezimizin kurulum çalışmaları yakında tamamlanıyor. Çağımızın tüm ihtiyaçlarına cevap veren geniş ürün yelpazemizle endüstriyel cam sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica