Genel

Hürriyet: 3 gün önce ile 5 gün sonra arasında ne değişti? Neden 2 yıl geciktirildik?

Hürriyet: 3 gün önce ile 5 gün sonra arasında ne değişti? Neden 2 yıl geciktirildik?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hizmet araçlarının satın alınmasına dair yaptığı basın toplantısında “Satın almayı destekliyorsan basit bir şekilde kaldıracaksın elini. O el kaldırmaya bile ne yazık ki cesareti olmayan arkadaşlar çekimser kalarak çoğunluk oyuyla geçmesini düşündüler. Satın almayı yine desteklemediler. 3 gün önce ile 5 gün sonra arasında ne değişti? Neden 2 yıl geciktirildik?” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen meclis toplantısının ardından genel bir bilgilendirme yapmak ve hizmet araçlarının satın alınmasıyla ilgili izlenecek sürece dair basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Hürriyet basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ 2 yıldan beri değişen rakamlar var. Ona rağmen biz bu kentin geleceğine hizmet etmek istiyoruz. Bizden sonra gelecek belediye başkanları da rahat etsin çünkü bu araçları en az 10 yıl kullanacağımızı varsayalım. Bizim Saraybahçe Belediyesi döneminden kalma araçlarımız var bugün. 15-20 yıllık araçlarımız var. Sonuçta bu araçları ben başkanlığım bittiğinde evime götürmeyeceğim. Biz bu belediyenin en az 10 yılına hizmet etmek istiyoruz.

SÜRECİ ANLATTI

Bu satın alma konusunda 2 yıl önce haklı çıktık. Algı yönetmeye yönelik yanlış bilgiler vermelerine rağmen rakamlarımız tuttu. Rakamlarda, satın alma kararımızda haklı çıktık. Satın almanın doğru olduğunu söylediğimizde bize karşı çıkanlara karşı haklı çıktık. 2 yıl sonra istedik ki satın aldırılmayan geri kalan araçları da satın alabilelim. Yine 2 yıl önce 55 milyon kredi istemiştik. Yarısını zorla alabildik. Şimdi de 125 milyon liralık kredi yetkisi istedik. Yine bu talebimiz 2 yıl önce olduğu gibi ilk başta reddedildi.

“BÜYÜKŞEHİR 40 MİLYONA KİRALAMADI”

‘Büyükşehir 40 milyona kiralıyor’ dendi. Bu rakamın yanlış olduğunu bu bahsettikleri ihalenin de KDV dahil 170 liraya mal olduğunu açıkladık. Sonraki 64 kamyonun ihalesi KDV ve fiyat farkları dahil 80 milyona yakın sonuçlandı. 40 milyon gibi bir rakam yoktu. Orada aynı ihaleyi kazanan firma bizim de açık ihalemize girdi. 40 milyon gibi bir rakam teklif vermedi. Hatta ‘40 milyona kiralayabiliyorsa bir babayiğit hemen verelim ihaleyi’ dedim. KDV ve fiyat farklarıyla birlikte 107 milyon lira gibi rakamlar çıktı.

“HALKIMIZ BİZİ YİNE YALNIZ BIRAKMADI”

AKP ve MHP’nin kredi talebimizi reddetmelerine karşılık yine veto ettik. Yine hayır dediler. En sonunda artık rakamlar da netleşince ihale de yapılınca bu sefer olağanüstü toplantıya davet ettik. O toplantıda da konuyu mecrasından çıkaran mesnetsiz açıklamalar yapıldı. Yine kavga çıkarmaya, tahrik etmeye yönelik açıklamalar oldu. Halk yine bizi yalnız bırakmadı, bize sahip çıktı. Orada da tuhaf bir çekimser kalma durumları oldu. Sayımız 17 karar alabilmek için 18 rakamı gerekiyor.

“AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK”

18’i bulamadığımız için geçmesi zaten mümkün değil. AKP ve MHP grubundaki arkadaşlarımız çekimser kalınca yine geçmedi meclisten. Sonrasında onlar ‘Hadi bir daha meclisi toplayın’ dedi. Sonra çocuk oyuncağına dönen saçma bir sarmala dönen bir şeyin içinde bulduk kendimizi. Bizim derdimiz hizmet üretmek, bağcıyı dövmek değil üzüm yemek amacımız.

“MECLİSTEKİ MATEMATİK HESABIYLA GEÇTİ”

Yine ‘Evet’ diyen yok. Bu kadar türlü türlü varyasyonlara gerek yoktu. Satın almayı destekliyorsan basit bir şekilde kaldıracaksın elini. Millet de bunu görüyor zaten. O el kaldırmaya bile ne yazık ki cesareti olmayan arkadaşlar çekimser kalarak çoğunluk oyuyla geçmesini düşündüler. Satın almayı yine desteklemediler. Meclisteki matematik hesabıyla 125 milyon kredi yetkisi talebimiz kabul edildi. Peki 3 gün önce ile 5 gün sonra arasında ne değişti? Neden 2 yıl geciktirildik?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica