Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Hürriyet: “Değerli yol arkadaşlarımız muhtarlarımızın günü kutlu olsun”

Hürriyet; "Mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan değerli yol arkadaşlarım, muhtarlarımız..."

Hürriyet: “Değerli yol arkadaşlarımız muhtarlarımızın günü kutlu olsun” … Hürriyet; “Halkın kendisine doğrudan ulaştığı ve halk ile yakından alakadar olan, devlet ile halk arasında diyalog kuran, problemleri ileten muhtarlarımız demokrasinin en temel ayağıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Hürriyet: “Değerli yol arkadaşlarımız muhtarlarımızın günü kutlu olsun”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Muhtarlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Muhtarlık kurumunun 1829’dan günümüze 191 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan Hürriyet, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi görerek, önemli görevler üstlenen muhtarlarımız yerel hizmetlerin de lokomotifidir. Halkın kendisine doğrudan ulaştığı ve halk ile yakından alakadar olan, devlet ile halk arasında diyalog kuran, problemleri ileten muhtarlarımız demokrasinin en temel ayağıdır.

“ÇAĞDAŞ KAMU YÖNETİMİNİN İLK AYAĞI”

191 yıllık bir tarihe sahip olan muhtarlık müessesesi; çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün; 11 Ocak 1923 tarihinde Hakimiyet-i Milliye gazetesine yansıyan; Ankara Hacıbayram Mahallesi muhtar seçiminde Ankara hemşerisi sıfatıyla oy verirken: “Bu toplanmanın amacı; memleketimizi kurtarmak ve mutluluğa ulaştırmak için çalışanlarca çok önemlidir. Ben birkaç yıl önce memleket ve milletin kurtuluşunun ne şekilde olacağını düşündüğüm zaman; en küçük sosyal kurum ve en küçük insan kitlesinden düzenlemeye başlamak gerektiğini bulmuştum.” sözleri, muhtarlık müessesesine verdiği önemi ortaya koyması açısından çok kıymetli ve yol göstericidir.

Mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan değerli yol arkadaşlarım, muhtarlarımıza emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunar, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlarım.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica