Genel

Hürriyet: Her akşam Cumhuriyet Parkı’nda buluşalım, parkımıza sahip çıkalım

Hürriyet: Her akşam Cumhuriyet Parkı’nda buluşalım, parkımıza sahip çıkalım

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyet Parkı’nın yandaşların değil İzmitlilerin olduğunu ifade ederek vatandaşları her akşam Cumhuriyet Parkı’na çay içmeye, sohbet etmeye davet etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu kent İzmitlinin olacak yandaşın olmayacak. İzmit’in daha fazla katledilmesine izin vermeyeceğiz. Sizlerden ricamız burada bol bol zaman geçirin. Gelin çay için, sohbet edin, beraber olalım. Ben her akşam geleceğim. Her akşam vatandaşımızla birlikte olmaya çalışıyorum. Burada da olabildiğince vatandaşımızla olacağım. Hizmetimizi de saat 24.00’e kadar uzattık. Parkınıza sahip çıkın. Park sizin, kimsenin babasının malı değil. O yüzden de isteğimiz hep birlikte her akşam burada olalım. Çay içelim, sohbet edelim, eski anıları yâd edelim.

“BİZİMLE DEĞİL KENTİN SORUNLARIYLA UĞRAŞ”

Buradan bizi ısrarla çıkarmaya çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum: Değerli başkan bu kentin sorunları çok. Önce onları çöz, ondan sonra gel burada küçücük bir parkla uğraş. Koskoca Büyükşehir Başkanının uğraştığı şeye bakar mısınız? Leyla Atakan’ın hatırası Kocaeli Fuarına sahip çıkamayanlar, Sefa Sirmen’in yaptığı İnterteks Fuar Alanına sahip çıkamayanlar, hiç edenler, Cedit problemini çözemeyenler, İZAYDAŞ problemini çözemeyenler, bu kentin yıllardır keşmekeş olmuş trafik sorununu çözemeyenler, ışık dışında hiçbir şey yapmayanlar geldi burada küçücük parkta bizimle mücadele ediyorlar.

“BÜYÜK SOYGUN”

Biz kimseyle mücadele etmiyoruz. Biz kimseyle yarışmıyoruz, gücümüzü biliyoruz. Bütçemizi, imkanlarımızı biliyoruz. Destek de istemiyoruz, biz kendi yağımızda kavruluruz. Yeter ki gölge etmeyin, engellemeyin. Biz kendi hizmetlerimizi sunarız. Belsa binasında bile B Blok yok pahasına satıldı. Kendi binamızda kiracıyız. Neden? Rant kafasıyla çalıştıkları için. Birilerine üç kuruşa her yeri peşkeş çektikleri için. Bu giden sizin paralarınız. Gülümse Kafe’den biz göreve geldiğimizde 4 bin lira kira alıyorduk. Şuanda günlük cirosu çok yüksek. Büyük soygun bu, sizin paranız gidiyordu. Biz dur dedik. Sizin paranız gitmesin diye uğraşıyoruz.

“KAMU KÜLTÜRÜNE ALIŞAMADILAR”

Bu kazançla da sizlere yeni tesisler yapmaya çalışıyoruz. Size uygun ve kaliteli hizmet sunduğumuz halde gördüğünüz gibi ciddi bir rant var bu işte. Ciddi bir haksız kazanç var. Her kent bir rant üretir. Belediye başkanları bir karar verir: Bu rantı kişilerin cebine mi sokacak yoksa halka geri mi döndürecek? İşte biz sosyal tesislerle kendimiz işleterek istihdam yaratarak, kaliteli ve uygun hizmet anlayışıyla bu rantı sizin cebinize geri döndürüyoruz. Sizin bundan faydalanmanızı sağlıyoruz ama yıllardır ranta alışmış olanlar hala sosyal belediyeciliği anlamıyorlar. Anlamalarını da beklemiyoruz. Çünkü alışamadılar. Bu kamu kültürüne ne yazık ki alışamadılar. Varsa yoksa İzmit Belediyesi, varsa yoksa Fatma Kaplan Hürriyet. Allah’tan biz varız yoksa ne konuşacaklar, ne yazacaklar merak ediyorum. İyi ki kazanmışız” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica