Genel

Hürriyet, İzmit Belediyesine engelleri aşarak girdi

Hürriyet, İzmit Belediyesine engelleri aşarak girdi Hürriyet, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde İzmit Belediyesi çalışanlarının gününü kutlamak isteğini öncelikle mevcut başkan Nevzat Doğan’a iletmiş, ancak “Burası benim belediyem, giremezsiniz” cevabıyla karşılaşmıştı. detaylar haberimizde…

Hürriyet, İzmit Belediyesine engelleri aşarak girdi

Hürriyet giriş kapısında engellendi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın talimatları doğrultusunda tüm engellemelere rağmen İzmit Belediyesi’ne giren CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, az sayıdaki kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karanfil ve fular vererek kutladı.

Nevzat Doğan: “Burası benim belediyem, giremezsiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde İzmit Belediyesi çalışanlarının gününü kutlamak isteğini öncelikle mevcut başkan Nevzat Doğan’a iletmiş, ancak “Burası benim belediyem, giremezsiniz” cevabıyla karşılaşmıştı.

Hürriyet’e zabıta engeli

Kadın personel binadan kaçırıldı

CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet; belediye binasına girdikten sonra katları dolaşıp, görevli memur ve işçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamaya, karanfil ve fular dağıtmaya başladı. Ancak saat 11.00 olmasına rağmen birimlerde çok az sayıda kadın personel bırakıldığı, birçoğunun tuvaletlere saklandığı; bir kısmının da yangın merdiveni ve asansörleri kullanarak adeta kaçırıldığı gözlerden kaçmadı.

Mesai saatinde personel kaçıyor

Alpaslan Seymen devreye girdi

BELSA Plaza 2’nci kata gelindiğinde öncelikle Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örge, Hürriyet ve beraberindeki partilileri engellemeye çalıştı. Bu engeli aşan İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez de 3’ncü kat merdivenlerinde zabıta engeliyle karşılaştı. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski başkanlar Alpaslan Seymen ve Mehmet Ümit Küçükkaya’nın da devreye girmesiyle zabıta engeli de aşıldı.

Erkek personel nezdinde kutlama

“Sizin nezdinizde eşlerinizin, annelerinizin günü kutlu olsun”

Katları dolaşmaya devam eden Fatma Kaplan Hürriyet, az sayıdaki kadın personele karanfil ve fular verirken, bir kısım kadın çalışanın tedirgin olduğu gözlendi. Hürriyet, yine az sayıdaki erkek çalışana karanfil vererek; “Sizin nezdinizde eşlerinizin, annelerinizin, bacılarınızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Örge karanfili almadı

Hürriyet, karanfil ve fularları boşaltılmış masalara bıraktı

Henüz öğle paydosu olmamasına rağmen birçok birimin ve özellikle kadın personelin çalıştığı birimlerin başkan Doğan’dan gelen talimat doğrultusunda boşaltıldı. Personelin adeta kaçırıldığı birimlerde her boş masaya karanfil ve fular bırakan CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet; Başkan Yardımcısı Mehmet Örge’ye de karanfil vermek istedi ancak Örge kabul etmedi.

Hürriyet, fular ve karanfilleri boş masalara bıraktı

“8 Mart günü personel izinli sayılacak”

İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, fethettiği BELSA Plaza’dan çıkışta, belediyenin önünde kısa bir açıklama yaptı. Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı eleştirdi. Hürriyet, “Belediyede yaşananları gördünüz. Talimatla kaçırılan kadın personel yerine erkek personelin nezdinde eşleri ve annelerini kutladık. Belediye başkanı olduğumda 8 Mart Dünya Emekçiler Günü’nde çalışan kadın personeli bir gün izinli sayacağım” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica