Raporlar

Hürriyet: “Lozan Ulusumuzun Tarihine Yazılmış Altın Bir Sayfadır”

Hürriyet: “Lozan Ulusumuzun Tarihine Yazılmış Altın Bir Sayfadır”Hürriyet; “Lozan Barış Antlaşması hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında hem özgürlükleri için mücadele eden halkların ufuklarında ışıldamaya devam etmektedir” dedi. detaylar haberimizde…

Hürriyet: “Lozan Ulusumuzun Tarihine Yazılmış Altın Bir Sayfadır”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Lozan Barış Antlaşması’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, ‘Lozan, Kurtuluş Savaşımızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk önünde tanınmasının tescili, ulusumuzun tarihine yazılmış altın bir sayfadır’ dedi.

“Lozan Barış Antlaşması bağımsızlığımızın tacıdır”

Başkan Hürriyet mesajında; “Lozan, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, İsmet İnönü ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşımızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk önünde tanınmasının tescili ve ulusumuzun tarihine yazılmış altın bir sayfadır. Savaş meydanlarında kazanılan bağımsızlığımızın 97 yıldır parlayan tacı olan Lozan Barış Antlaşması hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında hem özgürlükleri için mücadele eden halkların ufuklarında ışıldamaya devam etmektedir.

“Lozan Barış Antlaşmasının 97’nci yıl dönümünü kutluyorum”

Lozan’ın imzalandığı tarihte genç bir filiz olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün köklerinden aldığı güçle ulu bir çınar olma yolunda ilerlemektedir. Geçmişini bilmeyen, geçmişine sahip çıkamayan toplumlar geleceklerini sağlıklı belirleyemezler. Gençliğimizin bu bilinçle, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve onun değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. Meydanlarda kanımız ve canımızla kazandığımız birçok zaferin yanında, siyasi bir zafer olarak da tarihteki yerini alan Lozan Barış Antlaşmasının 97’nci yıl dönümünü kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan Heyeti üyelerini, ülkemizi Lozan’a ulaştıran şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica