Genel

Hürriyet: “Tahrif ettikleri belgeyle AKP’liler Tutuş’u tezgaha getirmiş”

Hürriyet: “Tahrif ettikleri belgeyle AKP’liler Tutuş’u tezgaha getirmiş”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet AKP’liler tarafından, kendisinin Kocaeli Eğitim Vakfı’nın avukatlığını yaptığına dair paylaştığı ve üzerinde oynamalar yapılan belgeyle ilgili olarak, “Halit Çokan’a soruyorum. Bu belgeyi UYAP üzerinden siz mi çıkardınız? Üzerinde neden oynama yaptınız? Bunun suç olduğunu bilmiyor musunuz? Tutuş tezgaha gelmiş. Onu kullanmışlar” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında AKP’lilerin ortaya attıkları gerçek dışı iddialar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısında Hürriyet’e, Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Çetin Sarıca, Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Yaşar Kardaş, Koordinatör Ozan Aksu, STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Birol sağlam, Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü ve Meclis Üyesi Halil İnciel ile Basın Sözcüsü Cem Şakoğlu eşlik etti.

“BU YÖNTEMLERİ FETÖ’DEN Mİ ÖĞRENİYORLAR”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısında Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) konusuna dair şu ifadeleri kullandı; UYAP belgesinde çok güzel kurgu yapmış arkadaşlar, tebrik ediyorum kendilerini. Bu yöntemleri FETÖ’den mi öğreniyorlar nereden öğreniyorlar ama bilmiyorum. Davacı kurum Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vekilinin yazması gereken kısım daksillenmiş ve fotokopi çekilmiş. Böyle yayınlıyorlar. Neden? Büyükşehir avukatının adı daksilleniyor. Sebep? Kimdi avukatı Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin? Sayın Halit Çokan. Davayı da takip eden Halit Çokan. Halit Çokan’ın adı siliniyor. UYAP avukat bilgi sisteminden alınmış bu belge.

“DELİL KARARTMA VE UYDURMA BELGELER”

Bu belgeyi sadece ve sadece bu dosyanın içerisinde tanımlı olan kurumların avukatları alabilir. Alabilecek 3 kişi var bu belgeyi ben, Veysi Adnan Yavuz ve Halit Çokan. Bu belge sistem üzerinden 14.10.2021 saat 19.08’de alınmış. Başka bir avukat benim elektronik sistemine girerek UYAP sistemi üzerinden hiçbir dosyaya ulaşamaz. Delil karartma ve uydurma belgeler o kadar belli ki. Nasıl bir kurgu ve şeytanca bir plan. İşte vekiliydi demek için belgeyle oynanmış ama silmeyi unutmuşlar.

“TUTUŞ TEZGAHA GELMİŞ”

Ali Güney bunu bilmiyor mu? Çok iyi biliyor. Bu belgenin KVKK ve avukatlık yasası gereği bir avukatın kullanamayacağını bilmiyor mu? Çok iyi biliyor. Halit Çokan’a soruyorum. Bu belgeyi UYAP üzerinden siz mi çıkardınız? Kim kime verdi bu belgeyi ve neyi amaçladınız? Bunun suç olduğunu bilmiyor musunuz? Tutuş tezgaha gelmiş. Onu kullanmışlar. Ali Güney doğrudan kendisi kullanmamış çünkü bunu biliyor.

DÜZMECE BELGE YAPMIŞLAR

Avukatlık etiği denen bir şey var. Bir avukat başka bir avukata böyle düzmece bir şeyle suç isnadı ya da herhangi bir siyasi kumpas kurduğunda bunun baro nezdinde şikayet mekanizması olacağını biliyorlar. Halit Çokan mı Tutuş’a kumpas kurdu? Tutuş Ali Güney’e mi? Ali Güney Tutuş’a mı? Vallaha bilemedim. Kim kime kumpas kurdu?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica