Siyaset

Hurşit Güneş özverili ittifakımıza ihanet etmektedir

Hurşit Güneş özverili ittifakımıza ihanet etmektedirYıldız;İyi Parti olarak Atatürk ilke ve inkılaplarını özünde benimsemiş, Atatürk’ün fikri dünyasını kendine kılavuz edinmiş milliyetçi ve muhafazakar bir anlayışın temsilcileriyiz” dedi. detaylar haberimizde…

Hurşit Güneş özverili ittifakımıza ihanet etmektedir

CHP Gölcük ilçe kongresinde CHP eski milletvekili Hurşit Güneş’in yapmış olduğu, Millet İttifakını zedeleyici konuşmasına İyi Parti Kocaeli il başkanı Şanbaz Yıldız tepki gösterdi.

Yıldız sert tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Kongresi’nde CHP Kocaeli Eski Milletvekili Hurşit Güneş’in söylemlerini esefle kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. CHP ve İyi Parti ittifakından oluşan bir beraberlikle Millet İttifakı olarak seçimlerde yer aldık ve adaylarımızı çıkardık.

“Namus sözümüz var”

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ülke genelinde olduğu gibi özellikle İstanbul’da büyük özveri ile çalışmış; CHP ya da İyi Parti adayı ayrımı yapmadan salt ülke menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. İstanbul’da hem Üsküdar hem de Büyükşehir Belediye seçimlerinde CHP adaylarına açık bir şekilde oy kullanmıştır. Genel Başkanımız öncülüğünde tüm teşkilatlarımızın özverili çalışması sadece CHP’nin seçim kazanması amacı ile değil; Millet İttifakı’nın gerçekleşme nedenine duyduğumuz inanç ve verdiğimiz namus sözünden dolayıdır.

“Hiçbir beklentimiz yok”

İyi Parti olarak Atatürk ilke ve inkılaplarını özünde benimsemiş, Atatürk’ün fikri dünyasını kendine kılavuz edinmiş milliyetçi ve muhafazakar bir anlayışın temsilcileriyiz. Bizler hiçbir beklenti içerisinde bulunmadan, ülke menfaatlerini göz önünde bulundurarak girdiğimiz ve namus sözü verdiğimiz bu ittifakta üstümüze düşeni fazlasıyla yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

“İdealimize ihanet etmiştir”

Görüyoruz ki Hurşit Güneş sadece kendi partisi CHP’nin ilke ve ideallerine değil Millet İttifakı’nın gerçekleşme sebebi olan ülkenin birlik ve beraberliğinin inşa edilmesi idealine de ihanet etmektedir. Bu zihniyet CHP’nin tamamını bağlamamakla birlikte bu inançta olanları, ayrıştırıcı, kişisel hesaplar peşinde koşan şahsiyetleri yok sayıyor, gereğinin yapılması hususunu CHP yetkililerinin inisiyatifine bırakıyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica