Genel

İBB, “beşli çete”den Günal’ın kaçak inşaatı nedeniyle suç duyurusunda bulundu

İBB, “beşli çete”den Günal’ın kaçak inşaatı nedeniyle suç duyurusunda bulundu

İBB, Mehmet Nazif Günal’ın Boğaz’daki kaçak inşaatını mühürlemesine rağmen çalışmaların devam etmesi üzerine suç duyurusunda bulundu

Kamuoyunda “beşli çete” olarak anılan şirketler arasında yer alan MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal, izinsiz çivi çakmanın dahi yasak olduğu İstanbul Boğazı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mühürlemesine rağmen kanunlara aykırı olarak kaçak villa inşaatına devam ediyor.

İBB MÜHÜRLEDİ

Günal, Sarıyer Tarabya’daki Boğaz manzaralı arazisindeki köşkü, önce sessiz sedasız yıktı. Ardından da yerine 4 katlı villa inşa etmeye başladı. Daha sonra İBB yetkilileri, hızla yükselen Boğaz manzaralı villa inşaatına müdahale edildiğini, inşaatın kaçak olduğu ve yapılan incelemenin ardından da mühürlendiğini açıkladı.

Mühürlenmesine rağmen inşaat çalışmasının devam ettiği ortaya çıkarken, İBB suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

‘YASAL İŞLEM’ TALEBİ

BirGün‘den İsmail Arı’nın haberine göre suç duyurusunda, “Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 1030 ada, 67 parsel sayılı yerde yapılan mahallen incelemede izinsiz ve kaçak olarak yapılan inşai faaliyete ilişkin olarak yapı tatil tutanağı düzenlenerek inşaat mühürlenmiş, ilgilisi hakkında 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 184. maddesine istinaden yasal işlem yapılması talep edilmiştir. Söz konusu yerde yapılan mahallen kontrolde yapı tatil tutanağı düzenlenerek mühürlenen yerde mühür fekki yapılarak çalışmaların devam ettiği tespit edilmiş ve tespit tutanağı düzenlenmiştir. Bu durumda söz konusu yerde mühür fekki yaparak inşai faaliyete devam edenler hakkında 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 203’üncü maddesine istinaden yasal işlem yapılması hususunda gereğini arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica