İGF

İGC Vali Çuhadar ile Adıyaman’ı Konuştu

“Adıyaman İGC Soruyor Konuğumuz Cevaplıyor” programının bu haftaki konuğu Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar oldu. Vali Çuhadar, moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Yusuf Dündar’ın yaptığı programda İGC Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çeliker, Ferit Binzet ve Burak Alkuş’un sorularını yanıtladı.

ADIYAMAN(İGFA)- Adıyaman İnternet Gazetecileri Derneği (İGC) yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulduğunu programda  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Tarımdan, Eğitim’e, Turizm’den Gençlik Spora kadar birçok soruya yanıt verdi.

Adıyaman Valisi Çuhadar, Adıyaman’da Sulama Projesi kapsamında  Çetintepe, Koçali ve Gömukan başta olmak üzere  üç önemli barajın inşaatının devam ettiğini ve Kahta Büyükçay proje sininde son aşamaya geldiğini söyledi. Adıyaman’da ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını belirten Vali Çuhadar, barajların bitmesi ile birlikte Adıyaman topraklarının yüzde sekseninin sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Badem de Türkiye’de ekili alan olarak 1. sıradayız, diyen Vali Çuhadar, “Trabzon hurmasında gölbaşı ilçemiz çok kısa bir zamanda ülkemizin ihtiyacını karşılayacak potansiyele gelecektir. Bunlarla ilgili kooperatifleşme ve tesisleşme noktasında gerekli adımlar atılmış ve bitirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

OSB’NİN YAYDIĞI KÖTÜ KOKU GİDERİLECEK

Adıyaman OSB’nin yarattığı koku nedeniyle OSB Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Vali Çuhadar, konunun yakından takipçisi olduğunu ve kısa bir süre içerisinde bu sorununda çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Vali Çuhadar, vatandaşların temiz hava soluyacağının da altını çizdi. 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar son olarak İGC Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı kutladı.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica