Mecit Ünal

İGF’nin Önemi!..

İGF’nin Önemi!.. “İGF’nin üyelerine ülkenin tüm illerinden haber servisi yapması ve reklam yayınıyla maddi destek sağlaması kolay bir iş olmamakla birlikte rahatsız ettiği alan ve çevreler hiçte az değildir…” yorum/haber

İGF’nin Önemi!..

İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.

Geçen gün “yerel gazetecilik” üzerine bir yazı yazdım.

Yerel gazetelerin sorunları gün geçtikçe katlanarak devam ediyor.

Yerel gazeteler bunca sıkıntı içinde varlığını sürdürmeye çalışırken cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bir darbe daha aldılar. Burada sözünü ettiğim gazeteler basılı gazetelerdir. 81 vilayette çıkmaya devam eden yerel gazetelerin tamamı okuyucuyla buluşamama noktasındadır. Bu durumda olmalarına rağmen sadece resmi ilan gelirleriyle can çekişiyorlar. Yine de basılı gazeteleri ayakta tutmaya çalışan tüm gazetecileri kutlamak gerekiyor. Çünkü onlar bir mucizeyi gerçekleştiriyorlar.

Biz yerel gazetelerin dijital ortamda yayın yaparak halkın haber almasına emek veren internet gazeteleri olarak Kocaeli’de 2017 yılında örgütlenerek güç birliği oluşturmanın adımını attık. Bizim gittiğimiz yoldan giden 81 ilde yayın yapan internet gazeteleri de sıkıntılar içinde de olsa örgütlenmeyi başarabilmişlerdir. İşte bu örgütlenmenin taçlandırıldığı yer İGF’dir. Bursa da kurulan İGF’nin taşlarını döşeyen başta Genel Başkan Mesut Demir’in nezdinde kurucu meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İGF, kısa süre içinde haber ajansını kurarak ülkede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Aynı zamanda İGF Reklam Ajansını da kurarak üyelerine maddi destek sağlayan reklam yayınlarına da başlayarak gazetecilik özelinin de dışına taşan bir merkeze dönüşmüştür. Bu hizmetler bir bakıma bir yerlerin rahatsız olmasını beraberinde getirmiştir.

Şimdi odaklanılması gereken tek hedef “internet gazeteleri yasası” olmalıdır. Bu yasanın çıkarılması elbette kolay olamayacaktır. Ancak biz bu yolda her türlü gücü harekete geçirmek zorundayız.

İGF’nin üyelerine ülkenin tüm illerinden haber servisi yapması ve reklam yayınıyla maddi destek sağlaması kolay bir iş olmamakla birlikte rahatsız ettiği alan ve çevreler hiçte az değildir. Bu çevreler içinde rahat koltuklarında oturanlar, gerçek görevlerini yerine getirmeyenler de yer almaktadır.

İGF, -öncelikle örgütlenme yapısıyla meslek örgütleri üst yapılarını,

-Anlı şanlı haber ajanslarını,

-Reklam desteğiyle irili ufaklı ajansları,

-Örgüt gücüyle yayın yapan ulusal medyaları,

-Yine örgüt gücüyle siyasal alanı,

-Kaynaklarını sadece yandaşa aktaran yerel yönetimleri,

-Gündem belirleme gücüne ulaştığında bürokrasiyi… rahatsız etmiş olacaktır.

Bizler, İGF’ye güç katan paydaşlar olarak birileri için tehlike konumunda olduğumuzun farkında olmalıyız. İster kendi yaşadığımız alanlarda ister ülke genelinde bu gücün yarın nereye evrileceğini görenler, bizi parçalamak, örgütlenmemizi engellemek, reklam anlaşmalarımıza müdahil olmak gibi hareketlerin içine gireceklerdir. Bizler bugünden sonra çok daha dikkatli olmalıyız ve seçtiğimiz meslektaşlarımıza güç vermeyi sürdürmeliyiz. Ben bu yolda birilerinin kurmuş olduğu tuzaklara düşerek hayallerimize veda etmek istemiyorum. Örgütlü gücün belirleyici olduğu dönemin İGF ile yaşanması gerçeğinin umuduyla…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica