Mustafa Göksel

İki Büyük Ustamızı Daha Ebediyete Uğurladık

İki Büyük Ustamızı Daha Ebediyete Uğurladık … Başrolünü döngel Karhanesi filmi ile tanındı. Daha sonra Kuzey Güney dizisinde Handan Tekinoğlu karakterini canlandırdı… yorum/haber

İki Büyük Ustamızı Daha Ebediyete Uğurladık

Değerli okurlar ve sevenlerimiz bir buruk köşe yazısı ile daha sizlerleyim. Son bir ayda yine iki büyük ustamızı kaybettik. Onlar bizim duayen değerlerimiz tabiide.

Şimdi bu büyük ustalarımızdan bahsetmek istiyorum. İlk Kaybettiğimiz sanatçımız Usta tiyatrocu ve oyuncu Semra Dinçer ablamız.

Semra Dinçer 56 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberini Haluk Levent, sosyal medya hesabından duyurdu. Levent şunları yazdı:

“Akciğer kanseriydi. İki yıl öncesinden itibaren Ahbaplar ilgilendi. İsmini vermedik. Sadece S.D olarak yazmıştık. Hayırseverler tarafından iki kez ev tutuldu sayısız operasyon yaptırıldı. Ama olmadı. Oyuncu Semra Dinçer ablamızı az önce kaybettik. Sevenlerinin başı sağ olsun.”

SEMRA DİNÇER KİMDİR?

Semra Dinçer

Semra Dinçer, 1965 yılında Ankara’da doğdu. Oyunculuk eğitimi almayan Semra Dinçer “alaylı” diye tabir edilen işin mutfağında yetişen bir oyuncuydu. Çeşitli özel tiyatrolarda yer aldı. Dizi ve sinema filminde roller aldı. Başrolünü Döngel Karhanesi filmi ile tanındı. Daha sonra Kuzey Güney dizisinde Handan Tekinoğlu karakterini canlandırdı. Ayrıca Kavak Yelleri, İstanbullu Gelin gibi pek çok ünlü dizide de rol aldı.

İkinci kaybettiğimiz büyük usta da Barış Manço’nun Uzun yıllar Menejerliğini de yapanlardan birisi olan ve Barış abimizin uzun yıllar sunduğu ve yaptığı 7 den 77 ye programının Yapımcısı ve Yönetmeni Erkmen Sağlam abimiz.

Erkmen Sağlam ve Barış Manço

Bir döneme damga vuran “Barış Manço ile 7’den 77’ye” adlı televizyon programının yapımcısı ve yönetmeni olan Erkmen Sağlam hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören Sağlam’ın cenaze törenine Cahit Berkay başta olmak üzere sevenleri ve dostları katıldı.

İstanbul’da 1999’da yaşamını yitiren ünlü sanatçı ve televizyon programcısı Barış Manço’nun 40 yıllık dostu olduğu belirtilen yapımcı ve Yönetmen Erkmen Sağlam, dün kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Sağlam için bugün Erenköy Galip Paşa Camii’nden cenaze töreni düzenlendi.

Erkmen Sağlam

Cenaze törenine Erkmen Sağlam’ın yakın arkadaşı Cahit Berkay, yakınları ile sevenleri katıldı. Sanatçı Cahit Berkay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yazmaya elim gitmiyor… Bazen bişey oluyor ve her şey anlamını yitiriyor… Dostum, kardeşim Erkmen Sağlam’ı kaybettik… Bir sürü güzel anı bıraktı geriye ve gitti…” dedi.

Yapımcı, yönetmen Erkmen Sağlam, cenaze töreninin ardından, Kanlıca Mezarlığı’nda, 2019’da kaybettiği eşi Eşi Nilüfer Sağlam’ın yanında toprağa verildi.

1 Ocak 1944’te Kadıköy, İstanbul’da doğan Sağlam, Türk pop müziği’nin unutulmaz sanatçısı Barış Manço’nun kırk yıllık kadim dostuydu. Kadıköy Maarif Koleji’nde eğitim gördü. Manço’nun sunduğu 1988-98 yılları arasında TRT 1 ve ATV kanallarında ekranlara gelen Barış Manço ile 7’den 77’ye adlı unutulmaz çocuk programının yapımcısı ve yönetmeniydi.

Manço dışında Yılmaz Güney, Moğollar ve Aziz Nesin ile çalıştı. Yaşamının son dönemlerini eşi Nilüfer Sağlam ile Alanya, Antalya’da geçiren Sağlam burada doğa fotoğrafçılığı yaptı. Eşini 2019 yılında kaybeden Sağlam 23 Kasım 2021’de kanser nedeniyle İstanbul’da 77 yaşında ölmüş cenazesi eşinin yanında Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir.

Bizde bu iki büyük ustamıza rahmetler ailesi sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Hepinize bilinçli miraslar alacağınız okumalar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica